Followers

Monday, November 16, 2009

40.a day in 2012

sudahkah anda menonton filem ni??kalo belum, pegi sekrg!! hehe..baru je menonton bersama encik kekasih semalam..seat penuh smpai depan screen okeh! seb baik kitaorg dtg awal dn sempat membeli tiket pada kedudukan yg selesa..hehe..thankx to encik kekasih kerana bijak mengatur waktu.haha..muaahhs!

cerita yg pada saya tak tercapai oleh akal utk kita pikir benda2 mcm ni akan jadi..perfect disaster okeh!walaupun pd hakikatnya kita tak boleh lari dari hari 'pengakhiran' dunia..nauzubillah..

filem ni penuh dgn kejutan, dag dig dug di dalam dada..haha.sgt suspen, scene sumer mcm real, dan mcm dibawa ke dlmnya..smpai tido td termimpi2..adehhh laaa..hehe..ada jugak babak yg sedey sgt esp yg melibatkan hal2 kekeluargaan mcm ayah n anak..

but the most important thing here is about the ship @ bahtera..wujudkah?mungkin filem ni ilham dari benda yg benar yg kita sendiri tatau kewujudannya..hmmm..

cukup lah saya membebel ni..da mula ngantuk balik padahal baru je bgn td.hehe..sok kene bgn awal,mau antar adik ke skolah.jadi supirman pulak..haha..nite sumer!

Friday, November 13, 2009

37.belum ada rezeki.


kawan2 sumer dah bekerja..of course la diaorg sumer da jadi engineer..tp utk saya, belum ada rezeki lg..sabaq je la..nk bt cemana..huhu..tension jgn ckp la..smpai saya taktau ape nk buat hari2..pagi antar adik g sekolah.then balik tido balik..hehe! tgh hari amik die balik skolah. then online smpai ptg..mlm plak tgk tv. hari2 itulah jadual saya sejak bulan mei lalu..dah 6 bulan jadi penganggur..6 bulan okeh! sapa yg tak tension..uwaaa! bukannya saya tak pernah dpt interview, pernah 2 kali pegi interview.ini ceritanya.nk kata sakit hti tu, bleh la jugak.tp mungkin ini yg namanya pengalaman.

interview 1.
pagi tu saya sgt berdebar. bulan puasa seingat saya.semalaman mentelaah.haha..rasa menyesal sbb masa belajar dulu, mungkin boleh dikatakan sekadar mahu lulus exam.damn! haha..kalo belajar betul2, mesti da relax je nk interview. saya pun mula selongkar kotak2 buku bawah katil.nk dijadikan cerita la kan..haha..tak lupa cari tips nk interview di internet.

dengan KBR6669 saya, pagi tu saya pun merempit ke tempat interview.lebih kurang 15 minit je dari rumah..sampai2 isi borang sumer, tungg jab then dipanggil masuk ke bilik temuduga.ada 3 org panel semuanya sgt ok.sgt baik hati. mungkin lebih kepada borak2 tp terselit juga soalan2 yg uji minda saya.haha..ingatkan da bais, tiba2 sorang panel ckp, ok Liyana, lepas ni awak tunggu kt luar, jumpa Datuk pula (mungkin owner sykt ni pikir saya). oh my dior! ahha..

15 minit lepas tu Datuk pun smpai..tak lama tu, saya dipanggil masuk jumpe die..ckp punya ckp, lepas tu die tanye, awak ade minta mane2 lg? saya pun dgn jujur dan lurus bendul (maklum la first time pegi interview. cett!) ckp la,ada datuk, then bgtau la saya mmg ada mohon utk kerja di mada, dan juga majlis. hmmm..lepas tu die ckp, org pempuan ni, nnt dpt offer gomen mesti la pegi kan?? saya rase muka saya pnas je..tatau la npe! lepas tu die pun muntahkan bom nuklear (saya rasa) ---> saya sebenarnya nk cari engineer lelaki.. !@#$%^&*()
da tau nk cari engineer lelaki, yg panggil saya interview npe la datuk oiiii..hahaha..agaknya die takut saya bt die company die bankrap kot..itu la pengalaman 1st interview. da bg persepsi yg kurang baik pada saya..

interview 2.
di sana : hello..boleh saya bercakap dgn Liyana?
di sini : ya, liyana sini..
di sana : awak dah kerja ke belum?
di sini : belum lagi.
di sana : ok,kita nk panggil awak interview di ***** esok pagi boleh?
di sin i: ok, boleh. tapi dari mana dpt number saya ni?
di sana : kami dpt dari web jobsmalaysia.
di sini : owh ok. ramai ke yg dtg interview?
di sana : awak sorang je. yg lelaki saya tepon, sumer da dpt keje. [dlm hati, kenapa selalu saya jd pilihan    terakhir?? uwaaaa]
di sini: ok la,besok pagi saya pegi.

mlm tu saya tak berapa gabra sbb ilmu2 yg saya ada utk interview hari tu masih tersemat.haha! esoknya, pkl 10 saya pun smpai di tempat temuduga. serius scary! tatau npe.smpai mama abah pun mcm tak percaya, betul ke tmpt ni..hehe..dgn ade renovationnye lg..huhu..masuk je, ada 2 org pempuan kt dlm tu. sorang tu mungkin kerani. agaknye la..yg sorang lg, mungkin engineer @ owner. tak pasti. saya dijemput. org tu tgh wat keje kt pc..print ape tah..agak lama saya tunggu. then bile selesai, die pun tgk sijil2 saya and minta resume. tanye serba sikit.ayat bom nuklear jugak ,ok la, kalo kite berminat, kite akan panggil awak. terima kasih. dushhh! pendek kata cam ni la. saya smpai pkl 10. pkl 10.05 da settle. pkl 10.15 da sampai umah. interview mcm kilat.isk

haha..ape la nasib saya ni kann..mungkin belum ade rezeki, tp kenapa ye..mungkin diaorg tgk saya ni takde bakat nk jd engineer! even my supervisor mase practical dulu pun penah ckp, u ni tak sesuai jd engineer..pasal u ni lembut sgt..u ingat kontraktor sume tu nk dgr ke ckp org lembut2..u ni sesuai jd lecturer..errrkk!

kalo tak diberikan peluang, mana nk datangnye pengalaman??
Friday, November 6, 2009

33.when a woman loves a man

Woman was made from the rib of man
She was not created from his head to top him
Nor from his feet to be stepped upon
She was made from his side to be close to him
From beneath his arm to be protected by him
Near his heart to be loved by him
Tuesday, November 3, 2009

32.terbaik untukmu

maafkanlah bila ku selalu
membuatmu marah dan benci padaku
ku lakukan itu semua
hanya tuk buatmu bahagia
mungkin ku cuma tak bisa pahami
bagaimana cara tunjukkan maksudku
aku cuma ingin jadi terbaik untukmu!
 

Blog Template by BloggerCandy.com