Followers

Wednesday, March 10, 2010

104.alhamdulillah..


alhamdulillah..

berkat paksaan oleh encik kekasih, saya dah berani drive..yeay!!semuanya bermula bila die kene pegi kursus BTN selama 5 hari..kan saya baru je dpt keje kt sini, so kalo die takde, cemane saye nk pegi keje???kuang kuang kuang..padan muka hang cik yana oi..tu la penakut sgt..hehe..

terus dia paksa saya drive mlm tu dari sanglang ke kuala perlis..dan hasilnya alhamdulillah..hehe..so mase die takde, saya la drive sendiri g keje..dari kuala perlis ke jejawi ( tempat keje saye) adelah lebih kurang 25 minit dgn kelajuan yg sederhana..huhu..

awal saye kuar dari rumah ash (tmpt saye menumpang berteduh buat sementara waktu ni), dan awal jugak la smpai tmpt keje..hehe..bkn ape, nk elakkan jam dan saya pun tak payah memandu dgn tergesa gesa kan..

so, pepatah biar lambat asalkan selamat kurang sesuai diaplikasikan dlm kehidupan saya sepanjang  5 hari encik kekasih takde..hehe..

Tuesday, March 9, 2010

103.tagged

 

actually da lama sasha yg cantik manis dan berkulit putih gebu tagged saya..tp masa tu tgh busy sbb baru dpt keja kt perlis ni haaa..bz cari umah sewa and tmpt menumpang..hehe..so sorry dear lmbt sket buat pasal ni..heeee!

 

so here's the question.

 

makanan

paling suka makan makanan yg berkuah mcm laksa ( i like it very muchhsss smpaikan kalo da mkn bende lain pun, kalo ade laksa dpn mata, saya masih boleh mkn laksa tu.heee) , bihun sup, bihun tomyam etc.

 

bahan bacaan

kurang gemar baca buku pelajaran. heh! oh plg suke baca novel esp terbitan ALAF 21.. apa lg kalo novel tu ditulis oleh Aisya Sofea ( ada semua koleksi novel beliau..like like likess), Damya Hanna.. setakat ni mmg plg suka 2 org novelis ni la..tp kebanyakan novel yg ALAF 21 terbitkan, mmg jarang menghampakan..smpaikan pernah berangan nk kasi nama anak2 nnt dgn nama penulis2 yg saya suke ni..hehe

 

rancangan tv

suka tgk CSI Miami..huhu..sbb horatio tu ada karekter yg tersendiri..suka tgk cite yg Fahrin Ahmad berlakon..hensem kan kan??

 

keperibadian

-mudah terasa tp cepat cool

-garang dgn adik2..hehe..sian diaorg

-pot pet pot pet dgn org yg dah lama kenal tp dgn org yg baru kenal, it takes time..=)

-sgt berdarah gemuruh kalo kena bercakap kt depan org ramai contohnya kalo ada presentation time study dulu..*sigh* mmg kena perbaiki sbb kerjaya skrg mmg perlu/harus/mesti bercakap di depan student. chaiyok2!!

 

hobi

baca novel, nyanyi2, surfing the net.

 

impian / hajat di hati

-nk membahagiakan mama, abah, tokpah dan adik2

-melangkah ke peringkat yg seterusnya bersama encik kekasih. ececece!

 

102.selamat hari wanita



"selamat hari wanita, sayang...."


ptg smlm, tibe2 je encik kekasih ckp mcm tu...eh ape kene die ni tibe2 je ckp cam tu..hehe..dgn terpinga2 saya tanya, eh kenapa? die ckp, laaa..kan hari ni hari wanita..kat facebook sumer org sibuk wish selamat harii wanita..eh ye ke? saya tak dpt wish ape2 pun dari sesiapa pun smpai la die wish kat saye..

saya ckp, saya blm wanita lg, masih remaja..hik hik..tak sedar diri sunggoh kamu ni cik yana..da tua tp masih nk berlagak remaja..hehe..bg saya, selagi blm kawen tu, selagi tu la kite berhak jadi remaja..kan kan?? heee..lepastu saya terus teringat satu lagu ni..


I used to think
I had the answers to everything,
But now I know
Life doesn't always go my way, yeah...
Feels like I'm caught in the middle
That's when I realize...

I'm not a girl,
Not yet a woman.
All I need is time,
A moment that is mine,
While I'm in between.
I'm not a girl,
There is no need to protect me.
It's time that I
Learn to face up to this on my own.
I've seen so much more than you know now,
So don't tell me to shut my eyes.

I'm not a girl,
But if you look at me closely,
You will see it my eyes.
This girl will always find
Her way.



so kat kesempatan ni, saya nk ucapkan SELAMAT HARI WANITA kepada semua wanita di dunia ni..hehe..especially utk mama & nenek yg sgt2  byk berjasa kepada saya sejak saya lahir sampai la sekarang..insyaAllah, saya takkan lupakan apa yg dah mereka buat utk saya.. Lovessss!





Wednesday, March 3, 2010

97.salah satu azam tahun baru.

salah satu azam tahun baru telah tercapai. boleh tgk kt senarai azam azam ni.muahaha.


tau tak yg mana satu dah tercapai??


haaaa..


saya da berani drive!! kagum tak? kagum tak?


hehe..mmg penakut sgt nk drive, tp bila keadaan memaksa, kita akan jadi berani. setuju kan?



the biggest fear is to face the fear itself!


p/s: dua daripada azam azam tersebut telah tercapai ; berani drive dan juga dpt kerja.
yg satu lg insyaAllah coming soon.supriseeee!!! =)
 cuma pasal DIET tu je..arrgghh! tekanan!
oh..esok saya akan drive ke office..sorang2 ..sbb encik kekasih pegi khusus.hope semuanya selamat..aminnn=)






 

Blog Template by BloggerCandy.com