Followers

Thursday, May 26, 2011

199.tiga

hari ni da settle pegi SPA..mlm ni bdn i sakit2 sbb maybe org tu urut kuat sgt kot..die siap tanye i lg, i penah pegi spa ke..hehe..sbb masa dia urut tu,skit pun i tak merungut sakit..padahal nk terkencing tahan sakit..ahaha..mula2 sauna..oh tak tahan i dgn sauna tu..tak suke! ;( lepastu body massage,body scrub,mandi aura,mandi bunga,mandi susu & pedicure manicure..lama gila kot drpd pkl 11 smpai pkl 4 ptg..tp puas hati la,mmg best kene urut..maklum la first time pegi spa..auwwww~! ;)

td i baru je siapkan gubahan bunga untuk bakul2 doorgift nnt..i main gam je n terus cucuk..ahaha..janji lekat..maklum la sejak da reti gune gam tembak ni, mcm asyik nk menghias je :)

td sepetang i cari bunga rozet yg i beli utk family i pakai nnt..tp plastik tu da hilang..so td i try2 je la DIY bunga rozet tu..haru biru gak ni kalau nk DIY utk lebih kurang 30 pieces dlm masa 2 hari lg! gulp! tgk la esok cemana..

malam esok dah nk pakai inai! heee :)

Tuesday, May 24, 2011

198.prewedding photos

click this for more photos :)




197.empat

hari ni mood dah ok skit :) dah bleh senyum dan buat keje, settle apa2 keje yg patut sebelum start cuti esok! yahooo ;)

so kat sini i nk list down ape keje yg patut i buat dalam masa 4 hari ni..waaaa..nervous!

25 Mei 2011 (rabu)

Spa - 11am 

hias bakul utk doorgift (3)

beli Ferrero Rocher, Choclairs

beli kain organza/kain net

26 Mei 2011 (khamis)

ruby nak sponsor inai daun

hantar inai daun kt makteh 

ambil baju nikah,baju sanding,veil,crown,tudung,korset,rantai,bantal nikah dll kt WP

mlm khamis,pakai inai kt hujung jari :)

27 Mei 2011 (jumaat)

ambil bunga kt florist

DIY 2 hand bouquet (nikah & sanding)

pasang signage

buat bunga manggar

isi doorgift ( a + b ) dalam kotak

balut mug

ambik kek kat kak zue

bunga rampai

mlm jumaat pakai henna :)

WP datang pasang pelamin & hias bilik tidur

28 Mei 2011 (sabtu)

akad nikah pukul 11 pagi ..insyaAllah :)

rebus telur

ikat telur kt bunga telur

ambil wedding cake kt kak zue

hias guest book table



aaaaaaa..banyaknyaaaa..

wish me luck ya darls!




Monday, May 23, 2011

196.lima

dengan berbaki lg 5 hari, i berada dalam depression yg amat sangat. i tade mood nak buat kerja, apatah lg nk update wedding progress. i doa semuanya lancar.. bkn mode bridezilla yg i rasa, tp mode mcm mahu hilang ke mana-mana. :(

Saturday, May 21, 2011

194.tujuh

hari ni pegi borong gula2 dan lollipop utk nk bg pada guest nnt..so doorgift mmg dah settle! yeay! tak pyh nk pikir dah sbb i rasa pemilihan doorgift adalah yg paling leceh & rumit! ;)

lepas wedding nnt i review psl doorgift ok?

kesemua 9 hantaran pun dah siap digubah..thank you so much utk kwn baik i, Liza sbb tlg ajar i buat hntrn..mmuaah! u all bayangkan i bawa balik 9 tray hantaran dalam kereta kelisa..haaaa boleh bayangkan betapa berebut rebut tray tu nk duduk atas seat? heeee! oh btw, i tak buat pun sirih junjung..mama i pun tak kesah..nasib baik! :)

dengan baki lg 7 hari je lg ni, eh nak jd 6 hari dah 30 minit lg, i rasa sgt nervous ok! huhu..tatau la..hrp2 i dah bersedia bergelar Puan..OMG!

Friday, May 20, 2011

192.save the date versi kami :)


 

191.lapan.

smlm sampai pukul 7 mlm i stay kt ofis dgn kwn i..buat apa?

hantaran punya pasal la! heheh..akhirnya dah siap 2 bekas hantaran tu..kwn i yg byk buat..i tgk je..sbb 6 bekas lg lepas ni i kene buat sendiri..huaaaaa..hrp tangan ni berseni mcm tgn kwn i :) tak payah preview dulu la kot eh? heee!

lepas tu i minta dia tunjukkan satu contoh kotak yg siap dihias..kotak ni i plan nk letak kt meja beradap nnt..so sape yg dok situ dpt la kecuali pengantin ye..hehe..so maybe mak & abah encik kesayangan dan dua org lg la yg akan dpt..ternganga2 mulut i masa nk siapkan baki lg 3 kotak tu..ahaha..maklum la, mana penah i pegang gam tembak semua tu..smpai melecur la jugak skit..huuuu..takpe la demi majlis..:)



Thursday, May 19, 2011

189.sembilan.

dah tinggal satu angka je..huuuuu..

berdebar gila kot sbb rasa mcm byk je belum siap :(

smlm alhamdulillah, dpt siapkan kerja yg mmg kena settlekan smlm jugak..

final fitting - done! lega sgt2..hehe..warna baju lebih matching berbanding dengan first fitting..tq to wedding planner sbb berusaha utk puaskan hati i.. :) baju utk akad nikah dan bersanding dah try full set siap dgn keris lg..hehe..rasa mcm tak sabar pulak..hehe!homestay utk rombongan dari johor pun dah tgk..yg ni encik kesayangan puas hati, rumah besar, bilik 5, toilet 3..kalau sape2 yg nak homestay di alor star ni, bgtau ye. nnt i bg contact number.kompang kitaorg call je and pakteh (panggilan pakcik kompang) tu layan elok je..call sbb nk bgtau flow majlis mcm mane..:)songkok utk akad nikah pun dah beli..tp mcm sedikit mahal berbanding songkok biasa..sbb pakcik tu yang buat sendiri songkok tu..kotak pun kena cas 2ringgit..huuuu

so operasi hari ni, i nak distribute kad kawen i..i belum jemput pun lg kwn2 ofis i ni..encik kesayangan dah  bising2..hehe..baik baik.hari ni jugak i jemput ok? :)

cuma satu je yg buat i susah hati, hantaran belum decorate ape pun lagi..itu la mengada sgt nk buat sendiri..hambik ko! hehe..doakan i berjaya siapkan hantaran i ni ok? 

till then darlings..

Wednesday, May 18, 2011

188.sepuluh.

hey ladies!

morning..perlis cuti umum hari ni sbb hari wesak (selasa) dibawa ke hari rabu..alhamdulillah..sbb byk gile kot keje nk kena settlekan hari n..

*sigh*

pegi padang besar, tukar jaket encik kesayangan, sbb smlm i belikan die saiz kecik.. hehehcari tudung untuk sanding..yg ni i rasa plg susah..huhufinal fitting baju nikah & baju bersandingbawa wedding planner g umah i..dia nk tgk besar mane bilik tido & tempat nk buat pelamin..tgk homestay utk family rombongan dari johor nnt..jumpa pakcik kompangnak cari songkok encik kesayangan + brooch utk songkok 

awal i bgn hari ni sbb nk mengemas barang2 i utk pindah nnt..yg ni SIGH yg paling lama..hehehe!

gambate!

Sunday, May 15, 2011

187.kenapa?

kenapa byk benda yg belum settle tp i belum bertukar menjadi bridezilla?




12 days to go, Liyana!





*sigh*
Wednesday, May 11, 2011

185.first fitting!

berdebar tahu?


takut tak muat.


ok bai!
Monday, May 9, 2011

184.wedding card.

proses pengeposan kad akan dilakukan esok @ lusa oleh encik kesayangan..mahalnya harga setem skrg ni kan? ada beratus2 kad nak dipos, dan kos setem utk setiap sampul adalah RM0.80. dang!!

Sunday, May 8, 2011

183.tarikh itu.

28 Mei, tarikh ni bukan sekadar menjadi tarikh kami disatukan nanti (insyaAllah), tapi tarikh ni merupakan tarikh hari lahir encik kesayangan i..tahun ni dia dpt hadiah besar la..ehehe..eh kalau i nak duduk dlm kotak jadi hadiah boleh ke? ;)


12 Jun, tarikh bertandang ke Johor ni merupakan tarikh di mana i dan encik kesayangan berjumpa buat kali pertama pada 4 tahun lepas..tarikh ni juga kami couple (12 jun 2007), seterusnya bertunang (12 jun 2010), dan insyaAllah majlis bertandang (12 jun 2011)


semoga hubungan kami sentiasa di dalam rahmatNya.amin!






182.bunga pahar : DONE!

alhamdullillah, bunga pahar dah siap! yeay..weekend ni dah boleh pickup..tp memandangkan i di perlis, so minta adik i yg amik nnt..masa survey2 nk tempah bunga pahar ni, mmg dah jatuh cinta pandang pertama..hehe..so terus email akak ni, mula2 tu harganya mmg boleh buat i fikir 2x, tp bila i bgtau budget i, n akak tu ckp boleh buat bunga pahar idaman i tu within my budget, i terus tempah je! ;)

mungkin nasib agak baik sbb i rasa i order yg paling last akak tu amik sbb masa tu dia dah nk bersalin..hehe..kt bwh ni la bunga pahar yg i order tu..alhamdulillah..suka sgt :)

mmg recommended la akak ni, cepat je die reply and dia sgt baik even tak pernah pun ckp di phone, just sms je ..utk yg nk order tu bleh la try pegi website ni : qanasuri.wordpress.com

Sunday, May 1, 2011

181.masa utk memanjakan diri di spa sudah booked..oh yeah!

hey ladies!

i rasa i ada satu penyakit la..hehe..kalau lama i tinggal tak update blog ni,mmg amik masa la nk update..tp kalau dah start dok update je hari2, hari2 pun nk update walaupun cuma lirik lagu ;)

td jln2 kt mall dgn mama n adik2 i..nmpk satu spa ni..then i pun singgah la n why not terus booking je utk memanjakan diri i nnt kan?hehe..i tgk brochure spa ni,harga tu i rasa affordable la jugak..better amik in package la sbb kalau amik ala carte (ahaha..mcm mc'd la pulak kan) campur2 semua tu mmg harga lebih dr harga pakej la..

so i booked pakej pengantin yang berharga RM295..ok kot eh harga tu? ;) pakej tu merangkumi :

full body massage

bertangas & sauna herba (2 dalam 1)

body scrub

manicure & pedicure

full facial treatment (jerawat & whitening)

flower, milk & aura seri bath (3 in 1)

cuma utk facial tu je i tanak buat, so mama yg akan ganti i..risau jugak kot2 la kulit mengelupas ke ape ke nnt kan..

tak sabar la pulak nk memanjakan diri 25 Mei ni.. (*-*)



180.wedding progress

lama gila kot tak update blog..hehe..byk sgt benda yang i nk update sebenarnya, but sgt sgt busy..tp hari2 blogwalking blog korang korang tahu? ;)

ok skrg i nk update sikit psl wedding progress i..tinggal lg 27 hari! cepatnya masa berlalu..rasanya dulu kira 300++ hari lagi..cepatnya cepatnya..!

kotak2 untuk doorgift masih berbaki beratus ratus yg belum dilipat..sape nk tlg ini?nnt i syg dia byk2..heheh

barang2 untuk diletak dlm kotak doorgift tu belum dibeli tp dah dikenal pasti..chewaah! mcm gula2,takkan nk beli awal sgt kan?takut berair dlm plastik tu..lollypop lg la tak leh beli awal..maybe 2-3 hari sebelum baru bleh beli ;)

doorgift utk rombongan sebelah lelaki dah tempah, siap insyaAllah pertengahan mei..maybe suruh dia antar kt adik i yg stay kt putrajaya tu je la kot..risau la pulak kalau nk minta dia pos..fragile tuuu! ;)

bunga telur yg i tempah tu insyaAllah seminggu sebelum majlis siap..ni pun nk minta adik i bw balik ke kedah nnt..

kad kawen belum pos lg ok! tengah mengumpul alamat kawan2..huhu..alaaaa..nervous la pulak..sempat ke ni..:(

hantaran punya decorations satu hape pun belum buat lg..adui la..bila nk start buat ni..huhu..risau risau!!

wedding signnage! adoi..

guestbook belum siap jugak :(

nnt nk kena confirmkan dengan florist psl bunga yg i tempah, kak zue pasal wedding cake, kak lia pasal henna, makteh i psl nk minta dia pakaikan i inai daun, ruby pasal die ckp nk bg i daun inai (heheh!), kompang utk ingatkan tarikh, dj psl lagu masa majlis nnt, make up utk both event, homestay utk family encik tunang, dan bla bla bla bla..

oh but, da beli flight ticket utk honeymoon! ♥


 

Blog Template by BloggerCandy.com