Followers

Monday, August 15, 2011

Review : Walkaway

entry ke 3 untuk hari ni..amboi amboi kalau tak update tu, smpai sebulan biar blog berhabuk..kalau da mula update tu mcm tak bleh berhenti pulak..hahahadoii ;)


cerita pasal walkaway, i nak sgt buat walkaway ni lepas i tgk wedding sorang blogger ni..i mmg suka gila..dulu i ingat walkaway cuma utk majlis dlm dewan je..tp trend skrg ni, kt rumah pun bleh buat walkaway jugak..actually, i propose kt Syamsyais walkaway yg guna kain je kt atas tu sebagai bumbung..nnt nmpk mcm beralun2 gitew la kononya kan..lepas tu Syamsyais come out with the idea ; walkaway yg ada bumbung yg kalau hujan pun, org masih boleh berteduh kt bwh tu..so i terus agreed! i fikir jugak, kalau la hari hujan, tak ke nnt pengantin jalan bawah walkaway yg dah basah? i da i merepek ni ? ehehe..sorry..da lama tak update blog, tu yg jd mcm ni kot...clumsy..ehehe!


ikut cadangan asal, i nak letak walkaway tu kt khemah yg hujung skali, so that my parents akan berdiri kt situ sambut tetamu..memandangkan khemah hujung jaraknya adalah 5 buah rumah sebelum smpai rumah i, so rasa mcm tak sesuai la pulak. mcm jauh sgt je drpd rumah i..lgpun, diaorg pasang walkaway tu awal la jugak, i pun risau nk letak awal2 kt hujung khemah tu..
then, i terpikir, letak je walkaway tu depan pagar rumah i n akan jadi penghubung antara rumah i dengan khemah last (which is khemah yg ada meja beradap dan meja mkn utk keluarga pengantin lelaki).. so i decide to place it in front of my house..luv luv luv!


and then masa nk potong kek, my OP cadang why not potong kek kt bwh walkaway..bleh dia shoot dr bwh n akan nmpk la bunga2 dlm walkaway tu..so, kitaorg potong kek kt bwh walkaway..i just love my walkaway! ;))









Review : Bilik Pengantin

hai u ols!

hubby i hari2 suruh i update blog, tp i mcm tade mood..tatau nk tulis pasal ape (padahal byk je yg i belum review, pang!!) haha..so sorry guys..bila tgk balik kali terakhir i update blog adalah sebulan yg lalu, baru lah i sedar yg masa sgt pantas berlalu..sekejab jek kan dah 15 hari kita puasa..lg 15 hari dah nk raya..agagaga..yeay tak sbr nk kumpul duit raye..eh ade lg ke org nk bg i duit raye ni? heee!


so, kali ni i nak review psl bilik pengantin i..as u als know, my wedding theme is purple and grey..so bila pengantin dah pakai warna purple, bilik pengantin harus lah kontra. tak giteww? ;) Hiasan bilik pengantin ni drpd wedding planner i yg sgt best iaitu Syamsyais ..cuma cadar pengantin tu mak ngah i beli dari Korea..luv it! :) Bilik i ni agak sempit so hiasannye tade la over sgt kan, nnt tak nmpk katil pulak..bg i lg simple, lg i suka! yeay!







 

Blog Template by BloggerCandy.com