Followers

Monday, May 31, 2010

115.bebas cukai?

short vacation to langkawi..actually it's not a vacation..more to mama nk beli pinggan mangkuk.heh! mama cukup suka pegi shopping kt langkawi..pergi pagi, balik petang pun jadi la..hehe..so on wesak day, i and my family except my abah went to langkawi..

mmg ramai gile org ok..ramai sgt..bus rombongan mmg berduyun2 tiba..haha..then org yg beratur nk beli tiket feri punya la panjang..then i just go the one counter which is mmg tade sape yg beratur..mmg da agak, mesti tiket feri yg kaunter ni jual da abis..just try the luck la..hehe..i asked sorang abg botak ni..

i : tiket ade lg tak?

abg botak : berapa org?

i : 5org..

abg botak : penuh la..tp kalo kita pegi berdua bleh la

i : what the fish (tp dlm hati je la..haha)

ok, then i pegi kt mama..tiket penuh..lepas tu kitaorg pun beratur la kt barisan panjang berjela2 tu..smpt lg plan ngan mama, kalo abis juga tiket ni, plan B is heading to Padang Besar la..

tiba2 i dengar mcm org sweet sweet..hahah..i pun tatau apa nk pnggil tp its like bunyi mcm tikus yg selalu org org yg suke lepak tepi longkang kaco anak dara yg lalu lalang. haha

i pun terpandang abg botak tu, then die yg sweet sweet panggil i..trus i pegi then die ckp berapa org td? i pun ckp la 5 org..ok ade tiket!! tp feri da nk bertolak..apa lg kitaorg berlari2 mencelah2 di celahan manusia yg sgt ramai..smpt la naik feri tu..alhamdulillah..rezeki kot..kalo ikut kuala perlis, 45 minit da smpai langkawi..

mama pun shopping la pinggan mangkuk idaman dia..masa nk balik tu, mcm biasa la..kene scan beg yg kitaorg bw..lepas tu, bleh pulak kene tax..RM60 kot..tp kastam tu bg less..byr RM30 je..dlm hati i, eh bleh pulak bg diskaun2..apa salahnya kalo dia bg diskaun RM5 je ke..masa tu mmg panas je hati..and lepas tu la baru i tau kalo pergi langkawi then balik pada hari yg sama, mmg akan dikenakan tax..huhu..so kenapa namanya Pulau Bebas Cukai???

 

Blog Template by BloggerCandy.com