Followers

Monday, November 14, 2011

Photoshoot for Syam Syais Wedding Planner :)

hello readers!

last two weeks, i got a message from my WP , i panggil dia Paksu, dia tanya mau tak jadi model utk photoshoot his bridal boutique? i was like OMG! hehehe..i ingat dia main2 tau..ye la i ni dah la montel lebih2 lg lps kawen ni..makan mmg susah sgt nk control..apa En. Hubby i makan, i pun makan sekali..heeee! opp melalut pulaks. ;) seriously i ingat main2 ke ape, then bila tanya dia betul2, mmg dia betul2 ajak i..hehe..i tanya En Hubby, yayy dpt greenlight..hehe..

tp dlm ms yg sama, i ada jugak terpikir, sesuai ke sbb bdn i bkn la bdn patung..patung XL bleh la kan..ahhaha! tp paksu berjaya yakinkan i utk terima je..so i on je la.. and paksu bagitau ada sorang lg model Nina ..sgt la cantik ok ini budak! hehe.. and i mmg rase sgt rendah diri sbb i tak cantik dan tak kurus! dang!! ;)

masa photoshoot tu seriously i mmg tak reti langsung nk buat pose apa..eheh..but then dengan tunjuk ajar from paksu n photographer, berjaya jugak la buat pinggang i tergeliat..ahah..cemana la agaknya model2 yg professional tu ye?

owh ya u can check this link as well.. Photoshoot Session 1 by Syam Syais Wedding Planner

so gambar2 kt bawah ni masa photoshoot tu :) enjoy ya! till then darls.. ;))














Friday, November 11, 2011

Babai!


I dah nk pegi kursus hari ni sampai la ahad ni..gonna miss u so much my dear hubby..and of course u too, readers! Mmuahh
posted from Bloggeroid
Friday, October 7, 2011

Review from my WP

hello guys..sorry for the long silent..keadaan tak mengizinkan sebenarnya..tp bkn sbb i pregnant ya..! hehe.. selalunya pengantin yg review psl their WP, but terbalik pulak..hehe..my WP yg review psl majlis i..to all northen esp kedah B2B, i fully suggest my WP.. 

review wedding   enjoy! :)




Monday, August 15, 2011

Review : Walkaway

entry ke 3 untuk hari ni..amboi amboi kalau tak update tu, smpai sebulan biar blog berhabuk..kalau da mula update tu mcm tak bleh berhenti pulak..hahahadoii ;)


cerita pasal walkaway, i nak sgt buat walkaway ni lepas i tgk wedding sorang blogger ni..i mmg suka gila..dulu i ingat walkaway cuma utk majlis dlm dewan je..tp trend skrg ni, kt rumah pun bleh buat walkaway jugak..actually, i propose kt Syamsyais walkaway yg guna kain je kt atas tu sebagai bumbung..nnt nmpk mcm beralun2 gitew la kononya kan..lepas tu Syamsyais come out with the idea ; walkaway yg ada bumbung yg kalau hujan pun, org masih boleh berteduh kt bwh tu..so i terus agreed! i fikir jugak, kalau la hari hujan, tak ke nnt pengantin jalan bawah walkaway yg dah basah? i da i merepek ni ? ehehe..sorry..da lama tak update blog, tu yg jd mcm ni kot...clumsy..ehehe!


ikut cadangan asal, i nak letak walkaway tu kt khemah yg hujung skali, so that my parents akan berdiri kt situ sambut tetamu..memandangkan khemah hujung jaraknya adalah 5 buah rumah sebelum smpai rumah i, so rasa mcm tak sesuai la pulak. mcm jauh sgt je drpd rumah i..lgpun, diaorg pasang walkaway tu awal la jugak, i pun risau nk letak awal2 kt hujung khemah tu..
then, i terpikir, letak je walkaway tu depan pagar rumah i n akan jadi penghubung antara rumah i dengan khemah last (which is khemah yg ada meja beradap dan meja mkn utk keluarga pengantin lelaki).. so i decide to place it in front of my house..luv luv luv!


and then masa nk potong kek, my OP cadang why not potong kek kt bwh walkaway..bleh dia shoot dr bwh n akan nmpk la bunga2 dlm walkaway tu..so, kitaorg potong kek kt bwh walkaway..i just love my walkaway! ;))









Review : Bilik Pengantin

hai u ols!

hubby i hari2 suruh i update blog, tp i mcm tade mood..tatau nk tulis pasal ape (padahal byk je yg i belum review, pang!!) haha..so sorry guys..bila tgk balik kali terakhir i update blog adalah sebulan yg lalu, baru lah i sedar yg masa sgt pantas berlalu..sekejab jek kan dah 15 hari kita puasa..lg 15 hari dah nk raya..agagaga..yeay tak sbr nk kumpul duit raye..eh ade lg ke org nk bg i duit raye ni? heee!


so, kali ni i nak review psl bilik pengantin i..as u als know, my wedding theme is purple and grey..so bila pengantin dah pakai warna purple, bilik pengantin harus lah kontra. tak giteww? ;) Hiasan bilik pengantin ni drpd wedding planner i yg sgt best iaitu Syamsyais ..cuma cadar pengantin tu mak ngah i beli dari Korea..luv it! :) Bilik i ni agak sempit so hiasannye tade la over sgt kan, nnt tak nmpk katil pulak..bg i lg simple, lg i suka! yeay!







Thursday, July 7, 2011

our love box in Pesona Pengantin!



kenangan seumur hidup ;)




Tuesday, July 5, 2011

39 hari menjadi isteri

actually tatau dah nak letak tajuk ape..hehe..cuma mau update apa yg i belum update..eh faham tak? hehe..i pun pening..adoi la..byk keje gitew..soon very soon i will update about:

  • solemnization dress + veil
  • reception dress + veil
  • bilik tidur (tunggu i dpt full view pic from my OP ya?)
  • pelamin
  • groom reception (waaa yg ni panas hati dgn satu bridal boutique ni..takpe nnt i review k and i harap tade org yg terkena mcm i)
  • our honeymoon (lama betul baru nk review..sorry..heee)

sorry ye..sbb skrg ni i mmg busy! aaaaaa..


Thursday, June 30, 2011

Pengalaman berharga :)

sebelum kahwin, i mmg jarang ke dapur..mmg i tak reti nk masak yg berat2 ni..maklumlah daripada i form 4 smpai la dah abis degree, hidup i kt hostel & tempat org yg jauh drpd family..bila balik bercuti, mama yg selalu masak best2..ye la anak yg jauh di perantauan balik bercuti, mesti la nk sambut dgn masak yg sedap2 kan? so mungkin sbb itulah i kurang rajin ke dapur..hehe!

bila dah berumahtangga ni, yes i mmg selalu kena ke dapur..sbb hubby i suka mkn di rumah..rasa tanggungjawab tu dtg dengan sendirinya..ye la takkan nk biarkan hubby sendiri lapar..tak sampai hati tau..penat mcm mana pun, balik keja dah pkl 6ptg, i tetap ke dapur..tp hari2 yg biasa tu i cuma masakkan menu yg ringan2 je la mcm bihun goreng ke,nasi goreng ke..kalau hujung minggu baru lah masak 2-3 jenis lauk..

resipi2 tu pulak ada yg i tanya mama i, adik i, mother in law i and juga website yg sangat best ni! nnt boleh la jenguk2 website tu tau..insyaAllah 90% jadi..i mmg dah try n hubby ckp sedap! hehe..rasa sgt terharu bila hubby makan bertambah nasi sampai 3 kali dan semua lauk licin..rasa sayu pun ada sbb hubby selalu ckp "thank you syg sbb masakkan untuk abg.." ..rasa mcm selalu nk gembirakan hati dan perut dia dgn masak yg sedap2..

org kata nk pikat hati suami, kena jaga perut dia dulu..ye kan?

“Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari  berpuasa setahun”

“Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya  lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”

beruntungnya kita menjadi seorang isteri.


Wednesday, June 29, 2011

Teaser : groom's reception (OP)


Monday, June 27, 2011

Review : doorgift

as for a doorgift, i beli yg biasa2 je..takde meriah2 mcm wedding org lain..budget skit je..hehe..yg penting i nak doorgift tu org akan selalu tgk..boleh? ;)

so here it is :

rombongan pengantin lelaki : paper bag + bunga telur + mug + fridge magnet + songket box + candy

guests : box + fridge magnet + candy

kids : lollypop + candy

marhaban : paper bag + bunga telur + small vintage mug + box + fridge magnet + candy

silat / gendang : paper bag + small vintage mug + box + fridge magnet + candy

fridge magnet tu i beli kt Padang Besar..lagi byk lagi murah..cadangan my mum la tu..n i agreed sbb nmpk mcm comel je..hehe..ada dlm 3-4 jenis yg i borong..so dlm box tu i letak fridge magnet n candy..oh btw fridge magnet tu isinya adalah cotton bud and pencungkil gigi..hehe..!

Review : wedding cake

talking about my wedding cake, teringat2 lagi kesedapan kek tu..nyummm!


mula2 i tak plan pun nk buat potong kek sbb i rasa nk buat pulut kuning je..tp lepas i tgk blog kak zue , i terus email dia n booking nk tempah rainbow cake! which is i tgk gmbr je i dah rasa terliur..hehe..but i tanah fondant, so kak zue letak butter cream kot kalau tak silap..i tak sure..sbb kalau fondant, nnt syg je kalau tak mkn kan..baik i buat yg bleh mkn kan? ;)


i request cake tu nk kosong je kt bahagian atas tu sbb i plan nk letak fresh flower..actually i minta kek tu nnt warna putih, but it turns to a bit yellowish..tak kisah lah, janji sodap! :) 

cupcake kt keliling cake tu aween yg sponsor! thanks dear :)


i belum dpt offical photos yg ada gmbr rainbow tu, kalau ada nnt i upload ye?









Review : wedding ring

i beli wedding ring i september last year :) jatuh cinta pandang pertama masa tgk iklan Habib Jewels kt paper Metro..hehe! biarlah org nk ckp cincin mak datin pun, janji mak suka u alls..ade i kisah? ;)

Review : guestbook

mood utk update about my wedding semakin menurun..ehehe..tp i gagahkan jugak ;)

so utk hari ni, i nak review psl guestbook wedding i..i tempah guestbook ni kat Photobook ..servis sgt cepat..beberapa hari lepas submit, dah bleh dpt hasilnya :)

so kt photobook ni, kita kena download software yg ada kt website tu, then kena susun sendiri gmbr2 kita ikut citarasa masing2..ikut u alls la nk susun atas ke, bwh ke, kiri ke, kanan ke..its all up to u..mmg ambil masa skit but there is sentimental value pasal kita yg design sendiri guestbook kita..try la..senang je:) lepas dah siap tu, terus je submit kt diaorg..and of course photobook ni selalu tau buat sales/discounts :) harga pun sgt berpatutan if ada discounts..utk guestbook i ni,i buat 40 pages..semuanya bergambar and guestbook tu jugak kitaorg gunakan untuk majlis bertandang. mmg penuh and sgt memori.. ;)

kt guestbook corner ni, i letak pen, lollypop and sabun as a gift utk guest yg sudi coretkan sepatah dua kata utk kitaorg..



Friday, June 24, 2011

Teaser : bride's reception (OP)



 OP : Captura Studio



Teaser : solemnization (OP)



OP : Captura Studio


Thursday, June 23, 2011

Review : gendang / silat pengantin

cerita pasal gendang/silat/kompang pengantin ni, sape2 yg pernah baca blog i dulu mesti tau mcm mane i meroyan nk cari benda2 ni..hehe..utk wedding i, mr hubby yg carikan..number Pak Teh (org yg uruskan gendang ni) dapat drpd internet..

contact n terus book! ;) actually i nak kompang je, segan la pulak kalau gendang seruling silat semua tu kan..tp Pakteh tu yg cadangkan kuitaorg amik gendang tu sbb harga sgt reasonable utk semua tu..plus, baru lah rombongan Mr Hubby dari Johor nnt tgk adat kt Kedah mcm  mane ye kan? kalau kompang maybe semua org dah biase tgk..i ok kan je :)

group gendang ni ikut rombongan Mr Hubby berarak..maksudnya daripada jauh i dah kena ready la bila dengar bunyi2 tu kan..then diaorg terus berarak ikut kitaorg ke pelamin..stay bersilakt karpet di sebelah pelamin, then ada 2 org budak bersilat kt depan pelamin..interesting :) tak pernah i bayangkan ada org bersilat depan i masa i bersanding sbb mula2 ingat kompang je kan..lama jugak la diaorg main gendang seruling tu semua..dekat sejam lebih jugak..

utk B2B sekitar Kedah, ni number Pak Teh Kompang - 0134132906. bai!

Review : banner


hye darls!

i'm back! :) insyaAllah i akan review pasal honeymoon i, but i rase better i settlekan review pasal my wedding dulu kan?

so this is my wedding banner..gmbr ni masa prewedding..free 2 banner masa tempah kt kawen dulu :)

Thursday, June 9, 2011

Pesanan penaja. ecehh

hehe..darling darling sekalian. mlm ni i dah nak bertolak ke johor, so maybe sampai ke next week i will be away from this blog. kalau sempat kt rumah in-law (kalau sempat lah kan) i akan update ok..selesai bertandang nnt, me n my hubby akan terus pegi honeymoon..ala kt pulau kecik je! hehe..ok la tata! :))








207.review : contact lense

my MUA also ask what color of my contact lense..looks like blue but it is grey! :)

i mmg suka gila dgn lense i ni..even nnt utk majlis bertandang i still akan guna warna ni..i  beli kt fb je..RM33 include postage..

sgt selesa pakai lense ni even it is from korea..sape yg berminat bleh la tgk facebook ni. i punya PRINCESS NUDY GREY..

206.review : hand flower

sesiapa yg pernah baca pasal entry ni mesti tau kan betapa i mengharapkan utk dapat bunga tangan yg cantik..huhu..

ye la,tp dalam hidup ni, tak semua benda yg kita nak kita akan dpt, ye kan? huhu..itu lah yg terjadi kt i..sedih gile ok..band terus kedai tu...huaaaaa..ptg jumaat (27Mei2011) i pun dengan rasa tak sabarnye pegi la kedai bunga yg tempah tu. 

slumber je org tu ckp yg ade cuma rose purple je..itu pun cuma ada dlm 20batang..pergghhhh..baru skrg kau nak bgtau yg bunga tu takde? die ckp sbb bunga import..dengan  bunga butterfly idaman i tu pun tade!..apek ni mmg bikin panas je..i dah la masa tu penat gila ke sini ke sana amik itu amik ini beli itu beli ini..i order rose purple,pink n jugak butterfly..

nasib baik ko pulangkan deposit aku apek oiiii..so yg i dapat rose purple tu mmg i buat semata utk nikah je la..da la bunga2 tu buruk sbb masa i amik tu, bunga tu still dlm kuncup yg warna putih tu..ala yg mcm pembalut bunga tu..nasib nasib..! bunga nikah tu i balut dengan ribbon yg tone color pink purple utk nak bg naik skit warna bunga tu..kalau tak, mcm dull je.. :(

 

bunga utk sanding masa tu i tak pikir pun lg..sbb ingat ok, kita prepare utk nikah je dulu..so utk bunga reception, ptg hari nikah tu baru keluar cari ngan my pengapit merangkap bestfriend i, kima. beli roses merah yg cantik, terubat skit hati i..hehe..kt rose merah tu i letak pearl tanak bg nmpk kosong..

tak sampai petang semua dah layu..sedih  hati ni tade sape yg tau..waaaaaa..banned kedai tu! wek!

205.review : make up

sejak Mr Hubby i balik kg n i stay sorang2 kt rumah, i mmg tade mood nk update blog. hehe..sorry dearie. mlm ni i akan bertolak ke johor utk groom's reception pulak.so i mmg bertekad utk buat sebanyak mana review yg i mampu hari ni okey? hehe..ye la nnt kat sane, takkan i sibuk nk update blog pulak. kat rumah in law kot..heee! ;)

so about my make up during solemnization & reception, i really love it..mmg berubah terus muka i..ahah..but my hubby lagi suka make up i time solemnization :)

i booked org yg make up i ni dah lama..since last year..mula2 i tgk make up ruby, mmg fall in love ngan make up dia..terus i tanya sapa yg make up..rupanya kawan lama skolah kitaorg jugak..kecik kan dunia ni? i pun contact la dia through her fb..orangnya mmg cantik ok..kulit muka licin je..gebu je..hehe..yg i mmg nekad (chewahhh..ahah) nk amik dia ni, sbb dia perempuan..senang la nak pakaikan baju, korset,tudung ape semua ni..lagi satu sbb utama adalah, dia boleh dtg rumah utk makeup..harga pun sgt lah ok..trust me! 

utk make up nikah, i minta nak ada warna purple kt ayeshadow sbb baju kitaorg dah warna putih, tp sampin mr hubby warna purple/pink and my handflower also purple..so dia ok je..boleh dibawa berbincang la..hehe..make up masa reception pun i suka jugak..blue and purple punya eyeshadow..pendek kata i mmg suka la! hehe..

gmbr utk reception tak byk sbb my bestfriend tu jd pengapit i masa tu :) so kt bwh ni gmbr2 yg agak close up jugak la..ni from my bestfriends dslr, yg drpd OP belum dpt lg..lambatnye :(

Monday, June 6, 2011

204.review : hantaran for Him

sunyi sepi nya rumah Mr Hubby ni :( rindu dia...aaaaaaa..

alkisahnya Mr Hubby dah balik Johor utk preparation majlis bertandang nnt..tp i masih stay kat sini sbb akan pegi ke Johor nnt dengan parents i..lmbtnya hari jumaat :(

utk sekarang ni, i nak review skit psl hantaran utk dia..i bagi Mr Hubby i 9 hantaran berbalas 7..hantaran ni i buat sendiri dengan bantuan kwn baik i kt ofis..2 hari tu mmg i pulun gila2 buat hantaran tu..hehe..i mmg bertekad gila nak buat sendiri sbb hantaran i masa i bertunang dulu, i mmg tak puas hati..so kali ni, i tak kesah berhabis skit janji i puas hati! ;)

gambar each of the hantaran i tade la pulak, nnt bila i dah dpt drpd photog , i upload ok? gmbr2 yg ada dlm simpanan i semuanya drpd kamera bestfriend i and hp adik beradik i..

hantaran yg i bagi kat Mr Hubby :

cincinkasutcoklatwacom bamboo pensling bagjam + spekAl-Quran + sejadahbelt + walletperfume

bekas hantaran kayu tu i beli di nilai last year..mm da lama gila..buka plastik mmg berhabuk bersawang segala bagai..heheh..bunga2 tu pulak ada yg i beli di nilai..tp tak cukup pun..then i borong bunga kt borong din pulak..hahah..mmg dok berulang2 je g borong din beli itu ini.. :)

so kat bwh ni la gambar2 sepanjang proses pembikinan hantaran2 tu..hehe..layannnn ;)


Sunday, June 5, 2011

203.review : inai/henna

sorry dear all..lama gila i amik masa utk review satu persatu..so hari ni start dengan inai and henna dulu tau..

inai kt hujung jari tu, i pakai inai daun..mula2 pakai inai yg makteh i tumbuk ni, jadi oren je even dah pakai sampai 2 kali..masa tu hari khamis mlm jumaat..dah start nervous sbb esok mlmnye kakak yg buat henna tu dah nak dtg..

then nasib baik ade ruby, dia yg susah payah hnt inai kt rumah i..pakai dlm sejam je..mula2 takde la merah sgt..still warna oren..but then esoknya merah! i like! :)

pasal henna tu pulak, ade sape2 yg cam henna tu design mcm sape?hehe..yup mcm inai ayu raudhah!sbb org yg buat henna tu adalah org yg sama! 

i mcm tak caye mula2..ahaha..masa kakak tu dah nk start lukis, i pun tunjuk la gmbr inai ayu raudhah..n ckp, i nak yg design mcm ni..then die ckp, yg ni akak yg buatkan kt ayu raudhah..akak tu siap tunjuk gmbr2 ayu raudhah masa tu..i siap suruh akak tu sumpah lg tau..ahaha..ape daaa..

but inai ayu raudhah start from jari manis..i punye start fari jari telunjuk..lainnya pun kt situ je la..hehe..tak kesah la dek non oiii..janji i dpt inai ayu raudhah..ahaha..sgt adore ok! ;)

kejab je kakak tu lukis..i rase dlm 30-45 minutes je kot..mase tu dah dekat pkl 11 mlm..die da buat henna tu da 9 thn..colour henna die merah yg cantik tau..from India..n tahan lama..yg kt tgn dah nk fade, sbb byk dok basuh pinggan ape semua tu kan..yg kat kaki still warna merah mcm mula2 tu..

i buat kat tgn and kaki..yg inai kt kaki tu tade la pulak gmbrnye..nntla tunggu official photos ye,maybe ade kot :)

ni number kakak inai tu : kak lia-0134478228


Thursday, June 2, 2011

201.nk review psl ape dulu ye?

alhamdulillah, dah 5 hari i dpt title Puan..heheh..rasa mcm tak percaya je..rase mcm masih kawan2 je mcm dulu..but yes, he is my husband and i akan dahulukan dia daripada apa segi sekalipun. insyaAllah..:)

serius i nak review pasal my wedding, tp i buntu nak start dari mana dulu..hehe..adoi la..pening den! ;)

apa yg i akan review satu persatu nnt ialah mengenai :

inai / henna
hantaran
makeup
baju nikah
baju sanding
bilik pengantin
pelamin
gendang/silat
rozet (hilang tanpa dpt dikesan)
bunga tangan
doorgift for rombongan dr Johor, guest and kids
kek kawen
walkaway
kasut nikah & sanding
contact lense
guestbook
etc etc etc

see? banyak kan? hehe..ada apa2 yg nak i review lg?

Wednesday, June 1, 2011

200.officially married now

alhamdulillah :)

will update later ok darls?




Thursday, May 26, 2011

199.tiga

hari ni da settle pegi SPA..mlm ni bdn i sakit2 sbb maybe org tu urut kuat sgt kot..die siap tanye i lg, i penah pegi spa ke..hehe..sbb masa dia urut tu,skit pun i tak merungut sakit..padahal nk terkencing tahan sakit..ahaha..mula2 sauna..oh tak tahan i dgn sauna tu..tak suke! ;( lepastu body massage,body scrub,mandi aura,mandi bunga,mandi susu & pedicure manicure..lama gila kot drpd pkl 11 smpai pkl 4 ptg..tp puas hati la,mmg best kene urut..maklum la first time pegi spa..auwwww~! ;)

td i baru je siapkan gubahan bunga untuk bakul2 doorgift nnt..i main gam je n terus cucuk..ahaha..janji lekat..maklum la sejak da reti gune gam tembak ni, mcm asyik nk menghias je :)

td sepetang i cari bunga rozet yg i beli utk family i pakai nnt..tp plastik tu da hilang..so td i try2 je la DIY bunga rozet tu..haru biru gak ni kalau nk DIY utk lebih kurang 30 pieces dlm masa 2 hari lg! gulp! tgk la esok cemana..

malam esok dah nk pakai inai! heee :)

Tuesday, May 24, 2011

198.prewedding photos

click this for more photos :)




197.empat

hari ni mood dah ok skit :) dah bleh senyum dan buat keje, settle apa2 keje yg patut sebelum start cuti esok! yahooo ;)

so kat sini i nk list down ape keje yg patut i buat dalam masa 4 hari ni..waaaa..nervous!

25 Mei 2011 (rabu)

Spa - 11am 

hias bakul utk doorgift (3)

beli Ferrero Rocher, Choclairs

beli kain organza/kain net

26 Mei 2011 (khamis)

ruby nak sponsor inai daun

hantar inai daun kt makteh 

ambil baju nikah,baju sanding,veil,crown,tudung,korset,rantai,bantal nikah dll kt WP

mlm khamis,pakai inai kt hujung jari :)

27 Mei 2011 (jumaat)

ambil bunga kt florist

DIY 2 hand bouquet (nikah & sanding)

pasang signage

buat bunga manggar

isi doorgift ( a + b ) dalam kotak

balut mug

ambik kek kat kak zue

bunga rampai

mlm jumaat pakai henna :)

WP datang pasang pelamin & hias bilik tidur

28 Mei 2011 (sabtu)

akad nikah pukul 11 pagi ..insyaAllah :)

rebus telur

ikat telur kt bunga telur

ambil wedding cake kt kak zue

hias guest book table



aaaaaaa..banyaknyaaaa..

wish me luck ya darls!




Monday, May 23, 2011

196.lima

dengan berbaki lg 5 hari, i berada dalam depression yg amat sangat. i tade mood nak buat kerja, apatah lg nk update wedding progress. i doa semuanya lancar.. bkn mode bridezilla yg i rasa, tp mode mcm mahu hilang ke mana-mana. :(

Saturday, May 21, 2011

194.tujuh

hari ni pegi borong gula2 dan lollipop utk nk bg pada guest nnt..so doorgift mmg dah settle! yeay! tak pyh nk pikir dah sbb i rasa pemilihan doorgift adalah yg paling leceh & rumit! ;)

lepas wedding nnt i review psl doorgift ok?

kesemua 9 hantaran pun dah siap digubah..thank you so much utk kwn baik i, Liza sbb tlg ajar i buat hntrn..mmuaah! u all bayangkan i bawa balik 9 tray hantaran dalam kereta kelisa..haaaa boleh bayangkan betapa berebut rebut tray tu nk duduk atas seat? heeee! oh btw, i tak buat pun sirih junjung..mama i pun tak kesah..nasib baik! :)

dengan baki lg 7 hari je lg ni, eh nak jd 6 hari dah 30 minit lg, i rasa sgt nervous ok! huhu..tatau la..hrp2 i dah bersedia bergelar Puan..OMG!

Friday, May 20, 2011

192.save the date versi kami :)


 

191.lapan.

smlm sampai pukul 7 mlm i stay kt ofis dgn kwn i..buat apa?

hantaran punya pasal la! heheh..akhirnya dah siap 2 bekas hantaran tu..kwn i yg byk buat..i tgk je..sbb 6 bekas lg lepas ni i kene buat sendiri..huaaaaa..hrp tangan ni berseni mcm tgn kwn i :) tak payah preview dulu la kot eh? heee!

lepas tu i minta dia tunjukkan satu contoh kotak yg siap dihias..kotak ni i plan nk letak kt meja beradap nnt..so sape yg dok situ dpt la kecuali pengantin ye..hehe..so maybe mak & abah encik kesayangan dan dua org lg la yg akan dpt..ternganga2 mulut i masa nk siapkan baki lg 3 kotak tu..ahaha..maklum la, mana penah i pegang gam tembak semua tu..smpai melecur la jugak skit..huuuu..takpe la demi majlis..:)



Thursday, May 19, 2011

189.sembilan.

dah tinggal satu angka je..huuuuu..

berdebar gila kot sbb rasa mcm byk je belum siap :(

smlm alhamdulillah, dpt siapkan kerja yg mmg kena settlekan smlm jugak..

final fitting - done! lega sgt2..hehe..warna baju lebih matching berbanding dengan first fitting..tq to wedding planner sbb berusaha utk puaskan hati i.. :) baju utk akad nikah dan bersanding dah try full set siap dgn keris lg..hehe..rasa mcm tak sabar pulak..hehe!homestay utk rombongan dari johor pun dah tgk..yg ni encik kesayangan puas hati, rumah besar, bilik 5, toilet 3..kalau sape2 yg nak homestay di alor star ni, bgtau ye. nnt i bg contact number.kompang kitaorg call je and pakteh (panggilan pakcik kompang) tu layan elok je..call sbb nk bgtau flow majlis mcm mane..:)songkok utk akad nikah pun dah beli..tp mcm sedikit mahal berbanding songkok biasa..sbb pakcik tu yang buat sendiri songkok tu..kotak pun kena cas 2ringgit..huuuu

so operasi hari ni, i nak distribute kad kawen i..i belum jemput pun lg kwn2 ofis i ni..encik kesayangan dah  bising2..hehe..baik baik.hari ni jugak i jemput ok? :)

cuma satu je yg buat i susah hati, hantaran belum decorate ape pun lagi..itu la mengada sgt nk buat sendiri..hambik ko! hehe..doakan i berjaya siapkan hantaran i ni ok? 

till then darlings..

Wednesday, May 18, 2011

188.sepuluh.

hey ladies!

morning..perlis cuti umum hari ni sbb hari wesak (selasa) dibawa ke hari rabu..alhamdulillah..sbb byk gile kot keje nk kena settlekan hari n..

*sigh*

pegi padang besar, tukar jaket encik kesayangan, sbb smlm i belikan die saiz kecik.. hehehcari tudung untuk sanding..yg ni i rasa plg susah..huhufinal fitting baju nikah & baju bersandingbawa wedding planner g umah i..dia nk tgk besar mane bilik tido & tempat nk buat pelamin..tgk homestay utk family rombongan dari johor nnt..jumpa pakcik kompangnak cari songkok encik kesayangan + brooch utk songkok 

awal i bgn hari ni sbb nk mengemas barang2 i utk pindah nnt..yg ni SIGH yg paling lama..hehehe!

gambate!

Sunday, May 15, 2011

187.kenapa?

kenapa byk benda yg belum settle tp i belum bertukar menjadi bridezilla?




12 days to go, Liyana!





*sigh*
Wednesday, May 11, 2011

185.first fitting!

berdebar tahu?


takut tak muat.


ok bai!
Monday, May 9, 2011

184.wedding card.

proses pengeposan kad akan dilakukan esok @ lusa oleh encik kesayangan..mahalnya harga setem skrg ni kan? ada beratus2 kad nak dipos, dan kos setem utk setiap sampul adalah RM0.80. dang!!

Sunday, May 8, 2011

183.tarikh itu.

28 Mei, tarikh ni bukan sekadar menjadi tarikh kami disatukan nanti (insyaAllah), tapi tarikh ni merupakan tarikh hari lahir encik kesayangan i..tahun ni dia dpt hadiah besar la..ehehe..eh kalau i nak duduk dlm kotak jadi hadiah boleh ke? ;)


12 Jun, tarikh bertandang ke Johor ni merupakan tarikh di mana i dan encik kesayangan berjumpa buat kali pertama pada 4 tahun lepas..tarikh ni juga kami couple (12 jun 2007), seterusnya bertunang (12 jun 2010), dan insyaAllah majlis bertandang (12 jun 2011)


semoga hubungan kami sentiasa di dalam rahmatNya.amin!






182.bunga pahar : DONE!

alhamdullillah, bunga pahar dah siap! yeay..weekend ni dah boleh pickup..tp memandangkan i di perlis, so minta adik i yg amik nnt..masa survey2 nk tempah bunga pahar ni, mmg dah jatuh cinta pandang pertama..hehe..so terus email akak ni, mula2 tu harganya mmg boleh buat i fikir 2x, tp bila i bgtau budget i, n akak tu ckp boleh buat bunga pahar idaman i tu within my budget, i terus tempah je! ;)

mungkin nasib agak baik sbb i rasa i order yg paling last akak tu amik sbb masa tu dia dah nk bersalin..hehe..kt bwh ni la bunga pahar yg i order tu..alhamdulillah..suka sgt :)

mmg recommended la akak ni, cepat je die reply and dia sgt baik even tak pernah pun ckp di phone, just sms je ..utk yg nk order tu bleh la try pegi website ni : qanasuri.wordpress.com

Sunday, May 1, 2011

181.masa utk memanjakan diri di spa sudah booked..oh yeah!

hey ladies!

i rasa i ada satu penyakit la..hehe..kalau lama i tinggal tak update blog ni,mmg amik masa la nk update..tp kalau dah start dok update je hari2, hari2 pun nk update walaupun cuma lirik lagu ;)

td jln2 kt mall dgn mama n adik2 i..nmpk satu spa ni..then i pun singgah la n why not terus booking je utk memanjakan diri i nnt kan?hehe..i tgk brochure spa ni,harga tu i rasa affordable la jugak..better amik in package la sbb kalau amik ala carte (ahaha..mcm mc'd la pulak kan) campur2 semua tu mmg harga lebih dr harga pakej la..

so i booked pakej pengantin yang berharga RM295..ok kot eh harga tu? ;) pakej tu merangkumi :

full body massage

bertangas & sauna herba (2 dalam 1)

body scrub

manicure & pedicure

full facial treatment (jerawat & whitening)

flower, milk & aura seri bath (3 in 1)

cuma utk facial tu je i tanak buat, so mama yg akan ganti i..risau jugak kot2 la kulit mengelupas ke ape ke nnt kan..

tak sabar la pulak nk memanjakan diri 25 Mei ni.. (*-*)



180.wedding progress

lama gila kot tak update blog..hehe..byk sgt benda yang i nk update sebenarnya, but sgt sgt busy..tp hari2 blogwalking blog korang korang tahu? ;)

ok skrg i nk update sikit psl wedding progress i..tinggal lg 27 hari! cepatnya masa berlalu..rasanya dulu kira 300++ hari lagi..cepatnya cepatnya..!

kotak2 untuk doorgift masih berbaki beratus ratus yg belum dilipat..sape nk tlg ini?nnt i syg dia byk2..heheh

barang2 untuk diletak dlm kotak doorgift tu belum dibeli tp dah dikenal pasti..chewaah! mcm gula2,takkan nk beli awal sgt kan?takut berair dlm plastik tu..lollypop lg la tak leh beli awal..maybe 2-3 hari sebelum baru bleh beli ;)

doorgift utk rombongan sebelah lelaki dah tempah, siap insyaAllah pertengahan mei..maybe suruh dia antar kt adik i yg stay kt putrajaya tu je la kot..risau la pulak kalau nk minta dia pos..fragile tuuu! ;)

bunga telur yg i tempah tu insyaAllah seminggu sebelum majlis siap..ni pun nk minta adik i bw balik ke kedah nnt..

kad kawen belum pos lg ok! tengah mengumpul alamat kawan2..huhu..alaaaa..nervous la pulak..sempat ke ni..:(

hantaran punya decorations satu hape pun belum buat lg..adui la..bila nk start buat ni..huhu..risau risau!!

wedding signnage! adoi..

guestbook belum siap jugak :(

nnt nk kena confirmkan dengan florist psl bunga yg i tempah, kak zue pasal wedding cake, kak lia pasal henna, makteh i psl nk minta dia pakaikan i inai daun, ruby pasal die ckp nk bg i daun inai (heheh!), kompang utk ingatkan tarikh, dj psl lagu masa majlis nnt, make up utk both event, homestay utk family encik tunang, dan bla bla bla bla..

oh but, da beli flight ticket utk honeymoon! ♥


Thursday, April 7, 2011

178.sedetik lebih selepas selamanya..♥

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...

Tuesday, March 29, 2011

175.kad, box, banting

hai hello hello!

hujan lebat di perlis ni dari kelmarin..smpai la td pkl 4.30 ptg baru je berenti..Ya Allah, semoga perlis tak banjir lagi mcm tahun lepas..masa banjir tu, i di Bandung, jd i tatau suasana banjir mcm mana kt sini..semoga dijauhkan..amin!

tajuk kat atas tu adalah psl kad, kotak, dan juga banting.

hari khamis mlm tu, pukul 2 pagi i dan encik tunang bertolak ke KL..dia mmg suka drive mlm sbb kete pun tk berapa byk,sejuk je tak panas mcm drive siang,minyak pun jimat kalau drive mlm, and bagus utk tayar kereta sbb jalan tak panas.

tp awas, kalau ngantuk, sila berenti basuh muka @ tido @ minum2 kt RnR ye :)

dalam pkl 5 pagi, kitaorg da sampai kt Tapah..laju gak die drive..i tido je kt seat sebelah..siap bawa bantal busuk (?) dan juga pashmina utk tido..heheh..

sampai Tapah, tido kejab pastu bgn basuh muka gosok gigi dan lain lain. then g breakfast. ada kiosk Dailyfresh kt RnR Tapah tu, encik tunang mmg suka gila wafer kt situ..beli la wafer buat bekalan.

then trus gerak ke KL dlm pkl 8 mcm tu,pkl 10.30 lebih kurang dah sampai terpacak di depan kedai kad, kotak dan banting tu berpandukan GPS..kalau tak, mmg berpusing jugak la nk cari kedai tu..masa duduk KL dulu, asyik naik LRT je, mmg tak hafal la jln2 kt KL..hehe

alhamdulillah, kad dan box utk doorgift dah siap..cuma pasal banting tu, berlaku miscommunication antara designer & encik tunang, so belum siap..atas alasan tersebut, kitaorg berjaya minta kedai tu pos banting tu, dan kos pos diaorg yg akan tanggung (walaupun banting tu free..ehehe!)

both kad and box tu i mmg suka sgt sbb mmg mcm apa yg i nak..kad tu kitaorg order 2000pcs dapat free another 80 pcs..syukur..and box tu pulak, dpt free 100pcs..syukur!

kalau lebih tu, blh la guna utk deco deco apa yg patut..tp idea utk deco tak muncul2 pun lg..takpe2, lagi 2 months :)

kad i jenis yg poket, dpt harga Rm0.75..kad poket jenis yg keras jugak, so i rasa mmg murah kalau nk banding kt tempat lain..mesti RM1 ++ kan?box tu pulak harga RM0.50 utk 1200pcs..

nasib baik tau pegi dengan kereta, penuh kot boot kereta and seat belakang kereta tu..bayangkan kalau kitaorg naik bas, bleh nangis kat tepi jalan tu dgn berkotak2 kad & box!

tips:kalau u all masih nk tawar harga kad/box/ape2 je yg u all tempah, bleh nego masa tengah sent draf tu..boleh, try je..kitaorg tatau pun..kalau tak mesti lagi murah..huhu..ni pun org kedai tu yg ckp, dia kata sepatutnya bleh nego masa urusan draf tu, selagi diaorg blm hantar utk printing, masa tu bleh lagik..huhu..apesal la tak bgtau awal2?

kad,box and banting ni i tempah kat :

LH Creative Concept Sdn Bhd

No 21 (Ground Floor), Lorong Brunei Selatan,
Off Jalan Pudu,55100 Kuala Lumpur.
Contact : Lee Yoon Kin
Tel : 603-2145 8263 / 603-2145 1263 / 603-2145 6263
Fax : 603-2148 1263 / 603-2145 1263

No.1, Lorong Brunei 3, Off Jalan Pudu,
55100 Kuala Lumpur.
Tel : 603-2141 8263 / 03-2142 8263
Fax : 603-2142 3263

email : sales@lh-creative.com.my

p/s: i rase better u all pegi terus showroom LH ni..byk sgt pilihan kad..rambang mata tau!next entry i akan cerita pasal Rembau.apa yg i buat di Rembau? stay tune..ehehe!

happy hunting darls!


Monday, March 28, 2011

174.busy busy busy

hai!

i baru je smpai dari Johor awal pagi tadi..byknye benda yg i nak update..tp skrg i kene study, sbb esok i nak kena handle kelas tutorial..kene prepare sbb student2 skrg ni, ho ma aih mmg ckp putar belit alam..haha..last2 kita plak yg terjerat nnt, tak best la kan..hehe..tgh study ni pun smpt curi masa update blog kejab..rinduuuu.ahaha..nnt bila da tak berapa busy, i update k..much love! :)

Thursday, March 24, 2011

173.offline.

off to Kedah-->KL-->Rembau-->Kluang-->Perlis.

have a nice weekend darlings!


Thursday, March 17, 2011

171.istiadat konvokesyen khas

hello!

pagi td, UniMAP mengadakan satu istiadat konvokesyen khas untuk Penganugerahan Ijazah Kehormat untuk Tun Dr Mahathir dan juga Tun Dr Siti Hasmah..i mmg tak lepas peluang la nk pegi sbb seriously i belum penah jumpa Tun secara live.. :)

mcm acara konvokesyen biasa, ada perarakan masuk dewan dan sebagainya cuma untuk kali ni, special sbb ada 2 org je yg terima anugerah tu..Encik Tunang sebagai pembawa cokmar..cokmar tu ape? hehe..pegi google ;)

i mmg sengaja cari tempat yg paling tepi sbb nya nk tgk secara dekat Tun dan juga of course la nk tgk encik tunang i tu..hehe..Tun senyum kt i u allsss..rasa nk pengsan! haha..actually dulu mama i penah keje dgn Tun masa dia buka klinik di Alor Setar..Klinik MAHA..aritu penah tertengok dokumentari kt Astro pasal sejarah Tun, mmg ade la video mama i kt klinik tu..hehe..dgn rambut kembang2...org dulu2 kan..heheh! 

ok la, nnt i tulis lagi ye..ngantuk dah.. tata darlings!

Wednesday, March 16, 2011

170.tak boleh nk fikir dah..

seriously..

i tatau nk bg ape as a doorgift utk rombongan pengantin lelaki nnt..

tak boleh nk fikir dah..

any idea?

kalau boleh nk sesuatu yg eksklusif dan murah (?)

please help me!




169.sorry ..

sorry ye..

sbb smlm i private blog without any notice..hehe..sbb i nk edit blog..bosan plak tgk template yg lama tu..tp edit2 pun tetap tak cantik jugak..haha..

hari ni i agak busy..kejab lg nk kena pegi stadium kangar..school i dpt task utk hias khemah..hehe..rasa mcm zaman skolah pulak..so kitaorg dpt rumah biru yg mewakili semua pusat pengajian kejuruteraan..

jumaat sabtu n ahad ni pulak kitaorg anjurkan kursus Industrialized Building System (IBS).. tetamu kehormat InsyaAllah Menteri Besar Perlis..wah nervous sbb i kene jd penyambut tetamu..hehe..hidung tumbuh jerawat la pulak..adess!

hari ahad ni jugak, adik i yg bersalin hari tu nak balik kedah..waaaa tak sabar nk jumpe anak sedara i yg makin tembam tu ; Fathidhya Amanda..nnt Auntie Na bw Amanda g jln2 eh..wah auntie gitu..kelass! ;)

jumaat next week insyaAllah i dan encik tunang akan ke KL sbb nk amik kad kahwin kitaorg..tu la sape suh tempah jauh2 kan..hehe..and then trus ke Kluang..sbb utk reception encik tunang, i blm fitting baju pun..baju yg WP tu suggest pun blm tgk sbb hari tu dia tgh dlm proses jahit beads..nervous..gagah dan gigih la 2-3 hari ni start diet balik..haha! tau takut.. ;)

ok till then darlings..bye

p/s: agak2 bila kita bleh couple? eh silap..hehe..agak2 bila waktu yg sesuai utk keluarkan post Save the Date?

Friday, March 11, 2011

165.HIV test.done!

heloooo darls!

dlm kesakitan akibat period pain, gigih i nk jugak update blog dgn harapan kesakitan tu dpt dilupakan sebentar..sakit tau..buat yg tak pernah rasa period pain tu, mmg susah la nk bgtau mcm mana sakitnyee..tp kan kesakitan tu dpt menghapuskan dosa dosa kecil..jd redha je la.. ;)

smlm, i ngan encik tunang dah selamat menjalani ujian HIV..alhamdulillah dua2 negative..berdebar tau masa nk tunggu masuk dlm bilik tu..sejuk tgn smpai kuku jadi biru. tskk..da setel satu benda lagi kan..huhu..smpai skrg ni rasa sakit kt hujung jari masih lagi terasa..tu pun gigih jugak nk update blog..hehe..

oh pasal kompang tu, rasanya da dpt..alhamdulillah..skali tak jadi amik kompang, maybe gendang2 yg ada seruling tu semua..segan jugak la sebenarnya..biasa la mulut org ni kan..tp dah permintaan bakal suami mcm tu, tak dapek den nk menolak..hehe!







Monday, March 7, 2011

164. kompang..mana mau cari haaa?

hello lovelies! 

not in a very good mood right now..sebab belum jumpa team kompang..waaaa..susahnya nak cari..ada sapa2 yg tau?esp area alor setar..kalau tade jugak, nmpknya terpaksalah pakai cd kompang tu je. sad.


Friday, March 4, 2011

163.hanyut

saat mata terpejam

hanya kau ku terbayang

menghapus semua segala resah di jiwaku

saat mata terbuka

kamulah yang pertama

tak mampu aku bayangkan

hidup tanpa dirimu







162.tukar plan ..

alkisahnya,

dulu masa i praktikal, i ada amik plan celcom 1+3.. i dan tunang jadi subline kepada engineer kt ofis tu..masuk pun sbb masa tu org yg offer tu ckp utk kakitangan kerajaan sewa line bulanan cuma RM5..tah betul tah tidak..kadang2 ada hidden cost tau..grrrrr..

takpe la,so da dekat 3 tahun la i guna subline tu..skrg ni bila i dan tunang da keje, of course la byk buat call out..kalau subline,kurang la skit advantage drpd segi harga panggilan utk seminit kan? sbb itulah kitaorg decide utk keluar drpd subline tu and amik plan lain..encik tunang yg uruskan semua tu..

so baru td, mainline kitaorg iaitu puan engineer tersebut dah keluarkan nama kitaorg drpd jadi subline dia..so skrg number kitaorg dilelong la..haha..tp dah ada pembeli iaitu encik tunang i..kasi suspen skit..hehehe..so skrg ni line kitaorg da diterminated dan esok ptg baru bleh guna line baru but number still sama..mati kutu tau kalau hp ni dok diam je tak berbunyi2 :(

i rasa dia tukar kpd plan celcom Executive kot..sibuk nk amik yg ada blackberry tu..grrr






Thursday, March 3, 2011

161.henna design

hai hello hello :)

mmg dari dulu lagi i mmg niat, kalau nk kawen nnt, i nak guna inai daun..daun inai tu digiling/ditumbuk halussss..nenek i da setuju nk tumbuk inai tu..yeay! kaler inai daun mmg cantik dan sekata kan?

untuk henna design pulak, i dah booked somebody utk servis tu..aween jugak yg bagi number nye..tq darling!! :)

skrg ni tgh survey2 design yg berkenan di hati n nk tunjuk kt akak yg nk buat henna tu nnt..tp yg paling berkenan di hati, henna ayu raudhah la of course! hehe..





Thursday, February 17, 2011

159.wedding card, done!

hai u alls! 

tgk ticker..100 days to go..masih dalam keadaan terkawal..belum bertukar menjadi bridezilla mahupun godzilla..hehe..

so, for wedding card, da tempah pun..masa cuti Maulidur Rasul baru2 ni, gigih amik flight dari Alor Star pegi KL..and balik mlm tu jugak..sbb esoknya keje..mmg penat yg amat..

kali ni, sesi rajuk merajuk kurang la skit berbanding kali pertama pegi kedai tu hari tu..haha..smpai tak leh nk decide nk amik yg mana satu..i suka yg lain, dia suka yg lain..last2 balik mcm tu je..heheh..so yg kali ni pegi, mmg dua2 sepakat la nk amik yg tu..bkn yg i suka, bkn yg dia suka, tp yang kite dua-dua org suke! adil kan? hehe..alhamdulillah..

settle bab tu..kitaorg tempah kad kahwin jenis poket..harga mmg la over budget skit tp sesuai dgn kualiti kad tu..hehe (ayat nk sedapkan hati).. haha..setakat yg kitaorg tgk kt area jln pudu tu, kalau jenis poket, mmg kt LH Creative murah la berbanding kedai2 lain..tp tu la, satu je, kedai tu mmg sentiasa ramai org and assistant cuma 2 org..apa la salahnya amik ramai skit pekerja..ye tak?

ok, till then, bye darls!


p/s: i lupa nk amik gmb kad tu..so tunggu sampai kad siap la ok? :)




Thursday, February 10, 2011

158.my wedding shoes

hai!

i da beli my wedding shoes! yay! finally jumpa jugak yg berkenan di hati..so as a plan, utk nikah, i nk guna kasut peep toe warna dark puple..susah rupanya nk cari kasut warna mcm ni..luckly i've found it..alhamdulillah..hehe..i beli kt pertama complex je, tade brand ape pun..murah je..ada less 70% kot kalo tak silap..dpt harga less than RM30! mmg dlm budget la kan..haha..

and utk kasut sanding pulak, i mg cari yg warna silver sbb baju sanding nnt ada jugak warna silver2 kt songket..beli di Summit Kluang price less than Rm100..tp kan, skrg ni i mcm nk pakai peep toe dark purple tu utk sanding jugak sbb terlalu suka..boleh mcm tu? ;)

Thursday, February 3, 2011

156.enjoy the little moments

mcm yg i janji, i tempek skit dulu eh kt sini gmbr mase prewedding hari tu..OMG sgt enjoy mase photoshoot tu! nnt la eh i citer..skrg kt jhr, rumah bakal mertua..hehe :)

Tuesday, January 25, 2011

154.pre wedding

hello hello !

jgn mrh i u alls..bkn gmbr prewedding yg i nak tempek kt sini..hehe! psl prewedding i next week ni..nervous..! i akan ke KL selasa depan dan insyaAllah prewedding i kt putrajaya :) i suka background yg ada pokok2..n dari perlis ni i akan angkut beberapa prop utk prewedding tu..hehe..gigih u alls!kalo u alls ada link gmbar2 prewedding yg cantik, bleh la bgtau i ye? 


oh lagi satu, i nak tanya, payung boleh bawa naik flight tak?















Sunday, January 9, 2011

152.update wedding progress :)

hello peeps!

sorry sbb da lama i abaikan blog yg tak berseri dah ni.hehe..actually i bz gila..i kena buat lab modul utk lab session satu subject baru..mmg pening+ stress gila..! smpai fiance i hairan selalunya i kalo jumpa dia byk ckp je..hehe..skali tu mmg tade mood langsung la sbb rasa susah hati gila..haha.mengada!

dlm sibuk2 tu pun i pk jugak psl wedding i yg tak lama lagik tu..rasa mcm tak cukup waktu je :( harap2la sempat nk prepare semuanya..insyaAllah..so skrg ni progress preparation wedding i lebih kurang mcm ni la :

bunga pahar untuk letak kt pelamin nnt i dah tempah..alhamdulillah sempat i tempah dgn akak tu..i rasa tempahan i yg last dia amik sbb tak lama lagi dia da nak bersalin..hehe..i tempah 150pcs..harap2 cukup utk letak kt depan pelamin dan juga untuk bagi pada family drpd johor nnt..i mmg suka gila dgn bunga pahar yg kakak ni buat..n dia pernah masuk dlm majalah wanita kalau tak silap..kalo rajin cari la...heheh!suka suka suka suka! haaa amik kau..haha..i tempah warna putih..gebu gebu je i tgk..heee..actually harga dia mmg jauh drpd bugdet i..tp lps i bincang ngan dia, alhamdulillah dia boleh buatkan bunga pahar tu dengan budget yg i minta.. :)

then smlm i pergi ke butik pengantin yg akan buatkan pelamin, walkaway, bilik tidur, baju nikah i dan encik tunang, and baju sanding i..alhamdulillah semalam dah byr half of the price of the package..habis terus duit.! haha..takpe la nk bt mcm mana kan..kata nak kawen..kena la berkorban..berkorban apa saja..harta ataupun nyawa...eh eh ternyanyi puloks! hehe..psl baju nikah i, i dah bgtau design mana yang i suka..just a simple design..kain chiffon and lace..harap2 bleh nmpk kurus..hehehe..masa nk beli lace tu kt bandung pun, mmg i ada tanya dengan dia jugak, design lace yg mcm mana yg i kena beli utk hasilkan baju yg mcm i nak tu..hehe..kt bandung tu pun mmg i terus jatuh hati pandang pertama kt lace tu..mmg trus amik je la! lagipun design/pattern lace tu yg mcm dikehendaki..lace tu i da pernah post kt sini kan..? :) 

pasal baju bersanding pulak, i minta dia buatkan baju yg baru utk i..dia ada siapkan beberapa design, then i pilih yg mana i suka..i mmg bgtau dia awal2, nk design baju yg bleh nampak i kurus..and design tu mmg i suka la! haaiiihhh..lega! and baju sanding tu i akan mix dengan songket jugak since baju pengantin utk tunang i mmg songket..tunang i kata, ok la kita mix dgn songket jugak sbb nnt ada la jugak nmpk tradisionalnya sikit :) baiklah encik tunang, saya menurut perintah! hehe..

pelamin pulak, mmg dia da siap lukiskan beberapa decoration utk kitaorg pilih..alhamdulillah ada yg terbekenan di hati i dan encik tunang..encik tunang siap bg idea tambah2 apa yg patut! hehe..tak sangka kreatif jugak ye kamu! :) pelamin will be in grey/silver colour light and dark..we'll see in may! insyaAllah..

walkaway pulak mmg i yg minta..sbb pernah tgk kt satu wedding ni, mmg nice gila sbb ada walkaway..takpe la, impian ni sekali seumur hidup je kan? :) dia ada propose idea utk walkaway ni and i totally agreed! :)

so settle la utk pelamin, baju nikah, baju sanding and walkaway :)

nnt i update lagi k kalo ada progress baru!

see ya lovelies :)


 

Blog Template by BloggerCandy.com