Followers

Wednesday, August 27, 2014

Dah nak abis cuti!

As salam! :)

Alkisahnya cuti pantang bersalin dah nkabis..actually apply cuti sampai 11 sept, tapi sbb student baru dah nk register, so terpaksa la i masuk awal..insyaAllah on 2 september dah masuk keja..

Dah lama berkubang kt rumah dgn Qasif ni, mcm2 perasaan ada bila dah nak kena tinggal dia kt nursery..haha..nanti hantar satu nursery dgn Qaseh, senang mak nak hntr n ambil hari2..nursery pun lebih kurang 10 minit je from my office..

Sem depan i akan handle 2 subject..fundamental of engineering mechanics & soil mechanics..awwww mmg subject 'feveret' sgt soil ni bahahah..teringat lecturer yg ajar i soil diploma dulu, PM Jamilah Jaadil..apa khabar ye dia skrg?

Skrg duduk bertiga je dgn Qaseh & Qasif..my husband pegi meeting..kesian dia, demam..tp demi tugas, terpaksalah jugak kan..cpt sembuh k syg?

Till we meet again ya lovelies?

Xoxo
Puan Yana

2 Tahun.

As salam..masyaAllah..dah hanpir 2tahun rupanya i tak update apa2 kt blog ni ye..aduhai..puhh puhhh berhabuk tak hingat! Haha..

Banyak yg terjadi dalam 2 tahun ni..anak pun dah 2 org..hihi..alhamdulillah rezeki..i masih lg bekerja di UniMAP sbg pendidik..sape student i sila angkat tgn!

Rasa menyesal plk bila tak update semua perjalanan hidup 2 tahun ni..kalau tk boleh jugak baca2 bila dah tua nanti..hihi..I dah edit, buang entry2 yg tak sesuai dah di saat usia dah nak masuk 3 series ni..rasa segan plk kalau ada yg baca tulisan zaman i muda2 dulu..haha..so yg ada ni mmg dah tapis abis la..lepas ni insyaAllah i will update selalu segala yg i akan lalui..fuhhhh semoga bersemangat nk menulis mcm dulu..paham2 lah bila dah ada 2 org anak ni kan?

Ok, jumpa lagi next entry nnt k..


Xoxo
Puan Yana


Ps : perlu ke tak tukar link blog since dah title PUAN ni? :)





Monday, October 22, 2012

Hati berbelah bahagi :(

hello readers! :) Assalamualaikum..

i pun tatau ade lg ke yg bc blog yg bersarang ni..hehe..da lama sgt sgt tak menulis..eh menaip! skil pun dah tak mantop..haha..actually i sgt2 sedey skrg ni..sbb..i telah TERDELETE SEMUA GAMBAR dalam blog i ni..satu pun tak tinggal..semua termasuk header and so on..so semua post dah takde gmbr..yg tinggal cuma gmbr berwarna hitam yg ada simbol mcm no entry. SAD!

mmg kesilapan i sbb i terdelete semua gmbr kt PICASA..i tatau yg actually semua tu link ke blog i ni...nk add balik satu demi satu gambar mmg tak mampu dah..ada 200++ post kot..haha..

i ada terpikir nk buat blog baru..nk start something new since i skrg dah berubah status menjadi UMMI :) so what say u? nk buat blog baru or nk teruskan je blog sedia ada ni? please i need ur opinion / advices :)

my little Sharifah Qaseh Nur Aisya




Thursday, April 26, 2012

Review : Solemnization Dress

Morning darls!

Bangun2 je terus nk hapdate blog..tu tanda2 yg positif la tu..haha..ok hari ni i nk review about my solemnization dress..i just love it so much..tp skrg ni rasa mcm dah tak muat..muahahah!

bulan November 2010 i ke Bandung with my hubby (masa tu belum kawen lagi..hehe!) dan dengan 3 lagi kawan kitaorg..i mmg niat and i mmg nak beli lace kt sana sbb dengar cerita cantik2 and murah2..but kalau tiket pegi Bandung tu murah, mmg worth la kalau u alls nk pegi beli lace kt sana..kalau tiket flight mahal, better beli kt sini je kot i rasa..depends ! :)

sebelum i pegi, i jumpa dulu dengan my wedding planner..ye la kita ni tade pengalaman nk beli2 lace semua ni kan..lace pulak ada mcm2 corak, i mean yang corak selari, yg corak tompok2, yg corak kt kaki kain n etc la..so bila i jumpa Paksu ( my wedding planner), dia pun terangkan kt i suruh amik corak/pattern lace yg mcm mana so that bunga2 lace tu dpt digunakan sepenuhnya and byk bila nk tampal kt dress nnt..so yg dia suruh i beli adalah kain lace lebih kurang 2 meter lebih (tk ingat sgt daaa..hehe), kain chiffon lebih kurang 7 meter and satin utk lining..kain chiffon pulak jgn beli yg mahal..yg biasa2 je..n jgn terlalu lemut.lembik sbb nnt kalau basuh takut kain tu akan kecut..mcm tu la lebih kurang..:)

So masa kt Bandung, kitaorg kt satu kedai kain ni agaknya dalam 5 jam kot..hahaha..sbb sgt rambang mata n cantik2 semuanya..tp sbb i dah decide i nak pakai warna apa utk dress nnt, so senang la nk pilih..just pilih lace among the colors yg i nak je..make sure u alls pun kalau nk beli lace, mesti decide dulu tau! :)

Lace yg i pilih dah siap labuci and manik2..so bila i balik Malaysia, i jumpa Paksu and tunjuk kain lace tu..and dia ckp ok! :) luckly me..hahah..and i nak dress i tu kurung moden and kain tu kembang2 skit mcm beralun..and i got what i want..yeay! and for veil pulak, i nak lace tu ditampal penuh kt atas kepala sbb i nak pakai tudung kosong..so that nnt lace tu akan menaikkan seri..wahhh..ahaha..and paksu juga tambah beading pearls kt lace tu..sgt cantik itu pearls :) itu lah ceritanya my solemnization dress..

for my hubby attire pulak, just a plain offwhite shantung baju melayu and ada sulam2 kt leher, tangan and pocket..but u have to discuss dulu dengan tailor sbb tak semua jenis kain shantung sesuai utk buat baju melayu tau..and for his sampin, beli masa kt karnival kraftangan kt Perlis..i rasa hundred over but berbaloi baloi..sbb susah jugak nk cari color dark purple + pink..semua tu sbb nk match kan dengan kasut i yang warna purple and my handbouquet..tak la kitaorg nmpk plain je kan? :)

those who are interested to tempah this kind of dress or else, please add his facebook here  :)










Perjanjian "aku terima nikahnya..."

Salam :)

Menggagahkan diri menulis entry di kala malam bulan mengambang..hehe..tade la mengambang sgt kan..padahal badan sangat letih..td kelas sampai pukul 9 malam..pastu balik, beli mkn, mkn kt bilik, edit gmbr and finally buat entry ni..tanak ikut sgt malas2 ni..nnt ada jugak blog ni kembali bersarang mcm dolu2..hehe!

I tak pernah jemu tgk my wedding pic..eh ade ke org yg jemu tgk wedding pic sendiri..tade kot kan! ;) hehe..tgk punya tgk, tertengok plak scene "aku terima nikahnya..."

Yang kelakarnya, bukan hubby i yang dua @ tiga kali lafaz..tok kadi pulak yang dua tiga kali sebut tak betul mas kahwin..sepuluh ribu seringgit la..seribu seratus la..padahal lain..hehe..masa tu semua dah dok sengih2..hehe..aih kenangan2..mesti masa tu hubby i dok ketaq tak sangga dah..heheh..

Akhirnya dengan sekali lafaz, Alhamdulillah..bergelar isteri kepada Syed Akhmal Syed Jamalil..wah nama penuh gitu..eeheh..taktau nak ckp apa perasaan masa tu..bercampur baur..semua skali ada..gembira..sedih..terharu..puas hati..haha..semua la..hanya org yg dah berkahwin tahu apa perasaan tu kan?

Semoga perkahwinan kami sentiasa dalam redha Illahi..insyaAllah :)











Monday, November 14, 2011

Photoshoot for Syam Syais Wedding Planner :)

hello readers!

last two weeks, i got a message from my WP , i panggil dia Paksu, dia tanya mau tak jadi model utk photoshoot his bridal boutique? i was like OMG! hehehe..i ingat dia main2 tau..ye la i ni dah la montel lebih2 lg lps kawen ni..makan mmg susah sgt nk control..apa En. Hubby i makan, i pun makan sekali..heeee! opp melalut pulaks. ;) seriously i ingat main2 ke ape, then bila tanya dia betul2, mmg dia betul2 ajak i..hehe..i tanya En Hubby, yayy dpt greenlight..hehe..

tp dlm ms yg sama, i ada jugak terpikir, sesuai ke sbb bdn i bkn la bdn patung..patung XL bleh la kan..ahhaha! tp paksu berjaya yakinkan i utk terima je..so i on je la.. and paksu bagitau ada sorang lg model Nina ..sgt la cantik ok ini budak! hehe.. and i mmg rase sgt rendah diri sbb i tak cantik dan tak kurus! dang!! ;)

masa photoshoot tu seriously i mmg tak reti langsung nk buat pose apa..eheh..but then dengan tunjuk ajar from paksu n photographer, berjaya jugak la buat pinggang i tergeliat..ahah..cemana la agaknya model2 yg professional tu ye?

owh ya u can check this link as well.. Photoshoot Session 1 by Syam Syais Wedding Planner

so gambar2 kt bawah ni masa photoshoot tu :) enjoy ya! till then darls.. ;))














Friday, November 11, 2011

Babai!


I dah nk pegi kursus hari ni sampai la ahad ni..gonna miss u so much my dear hubby..and of course u too, readers! Mmuahh
posted from Bloggeroid
 

Blog Template by BloggerCandy.com