Followers

Monday, September 6, 2010

135.saje saje.

hello peeps!

gud morning..semua sihat hari ni? i kt sini mcm ni je..mcm biase..cuma minggu ni boring skit sbb students dah mula cuti sem 2 weeks okeh. sunyi je school ni..tade mood plak nk buat keje padahal keje bertimbun timbun. dengan nk marking lab report yg sebemban tu..dan jugak buat minit mesyuarat utk shortcourse yg kitaorg kena organize kt sini..first time u, i jadi secretary..haha..meletosss..mane penah i buat minit mesyuarat ni..tp org kata, yg kita tak reti tu la kita kena belajar, kalo tak smpai bila nk pandai? kan kan?

ramadhan kali ni alhamdulillah i takde la lapar melampau sgt..hehe..mungkin sbb keje kot..oh tau tak i da start diet..hehe..ni semua penangan nk kurus sbb da nk start cari vendor2 utk wedding i..turun la jugak dlm 4kg..hehe..yg bestnye encik tunang pun siap puji tau..haha..dia bkn senang nk puji, kuat kutuk lg ade la..jadi bila dia puji, i rase bersemangat nk teruskan diet i..hehe..tp satu je la yg i tak bleh tinggal, iaitu minuman sejuk :( takpe, pelan2 okeh! chaiyok2!

utk raya kali ni, i tak amik cuti pun sebelum raya..i keje smpai hari khamis ni..tp lepas raya tu i amik direct seminggu..thn ni, adik i yg baru kawen tu raya kt rumah husband dia kt kelantan. then raya ke 3 baru balik sini..mungkin sbb tu i tak terasa sgt nk beraya tahun ni..first time tu tak cukup korum..tp i kena la paham, dia da ada tanggungjawab lain..nnt i pun mcm tu jugak..ape ye yg mama i rase? mesti dia sedey kan? 

sorry la u guys, byk pulak i membebel pagi ni..oh i ade dpt interview SPA utk jawatan Pegawai Latihan Vokasional..sama keje mcm jawatan i skrg..cuma yg i dgr, jawatan tu untuk Institut Latihan Perindustrian..i pun tak pasti..ramai jugak kwn2 i dari UTm dulu yg dpt pegi interview ni...cuma i tak rasa excited utk pegi sbb i takut kalo dpt (berangan la kau yana..haha) nnt, kene posting kt sabah sarawak cemana? kan da nk kawen..heeee! kesian la hubby i nnt..chewah..haha..so bt masa skrg i buat keputusan utk tak pergi . titik.

tahun ni jugak tahun pertama i akan bagi duit raya kt parents and adik2 i..excited jugak..hehe..tp tak de la byk pun sbb i nak saving utk majlis besar thn depan..insyaAllah :)

org kata dugaan bertunang boleh tahan jugak ye? setakat gaduh2 manja tu biasa la kan..tp harap2 kami sama2 dapat hadapi apa juga dugaan yg mendatang..kita nk menuju kt jalan yg baik, mesti la syaitan tak suka..dia pun mula la menghasut, dan sebagainya kan? apa yg penting, usaha dan tawakal..moga dipermudahkan semuanya ya

p/s: ada blogger yg bgtau nk comment post i tak bleh..sblm ni i guna yg embended tu..then i tukar ke pop up..blogger lain pulak tak bleh comment. so how? helpppp :(

2 comments:

Syeeda Sobbihi said...

comel jer cik yana dan encik tunang..hehe hope u all berbahgia selalu hendaknya. so raya nih first time beraya sebagai tunangan org la kan?? apa perasaannya wahai cik yana? :p

ElyaElmo said...

betol tu dear...elya pun selalu jee gaduh2 manja tak pasal2...ha3

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com