Followers

Sunday, January 9, 2011

152.update wedding progress :)

hello peeps!

sorry sbb da lama i abaikan blog yg tak berseri dah ni.hehe..actually i bz gila..i kena buat lab modul utk lab session satu subject baru..mmg pening+ stress gila..! smpai fiance i hairan selalunya i kalo jumpa dia byk ckp je..hehe..skali tu mmg tade mood langsung la sbb rasa susah hati gila..haha.mengada!

dlm sibuk2 tu pun i pk jugak psl wedding i yg tak lama lagik tu..rasa mcm tak cukup waktu je :( harap2la sempat nk prepare semuanya..insyaAllah..so skrg ni progress preparation wedding i lebih kurang mcm ni la :

bunga pahar untuk letak kt pelamin nnt i dah tempah..alhamdulillah sempat i tempah dgn akak tu..i rasa tempahan i yg last dia amik sbb tak lama lagi dia da nak bersalin..hehe..i tempah 150pcs..harap2 cukup utk letak kt depan pelamin dan juga untuk bagi pada family drpd johor nnt..i mmg suka gila dgn bunga pahar yg kakak ni buat..n dia pernah masuk dlm majalah wanita kalau tak silap..kalo rajin cari la...heheh!suka suka suka suka! haaa amik kau..haha..i tempah warna putih..gebu gebu je i tgk..heee..actually harga dia mmg jauh drpd bugdet i..tp lps i bincang ngan dia, alhamdulillah dia boleh buatkan bunga pahar tu dengan budget yg i minta.. :)

then smlm i pergi ke butik pengantin yg akan buatkan pelamin, walkaway, bilik tidur, baju nikah i dan encik tunang, and baju sanding i..alhamdulillah semalam dah byr half of the price of the package..habis terus duit.! haha..takpe la nk bt mcm mana kan..kata nak kawen..kena la berkorban..berkorban apa saja..harta ataupun nyawa...eh eh ternyanyi puloks! hehe..psl baju nikah i, i dah bgtau design mana yang i suka..just a simple design..kain chiffon and lace..harap2 bleh nmpk kurus..hehehe..masa nk beli lace tu kt bandung pun, mmg i ada tanya dengan dia jugak, design lace yg mcm mana yg i kena beli utk hasilkan baju yg mcm i nak tu..hehe..kt bandung tu pun mmg i terus jatuh hati pandang pertama kt lace tu..mmg trus amik je la! lagipun design/pattern lace tu yg mcm dikehendaki..lace tu i da pernah post kt sini kan..? :) 

pasal baju bersanding pulak, i minta dia buatkan baju yg baru utk i..dia ada siapkan beberapa design, then i pilih yg mana i suka..i mmg bgtau dia awal2, nk design baju yg bleh nampak i kurus..and design tu mmg i suka la! haaiiihhh..lega! and baju sanding tu i akan mix dengan songket jugak since baju pengantin utk tunang i mmg songket..tunang i kata, ok la kita mix dgn songket jugak sbb nnt ada la jugak nmpk tradisionalnya sikit :) baiklah encik tunang, saya menurut perintah! hehe..

pelamin pulak, mmg dia da siap lukiskan beberapa decoration utk kitaorg pilih..alhamdulillah ada yg terbekenan di hati i dan encik tunang..encik tunang siap bg idea tambah2 apa yg patut! hehe..tak sangka kreatif jugak ye kamu! :) pelamin will be in grey/silver colour light and dark..we'll see in may! insyaAllah..

walkaway pulak mmg i yg minta..sbb pernah tgk kt satu wedding ni, mmg nice gila sbb ada walkaway..takpe la, impian ni sekali seumur hidup je kan? :) dia ada propose idea utk walkaway ni and i totally agreed! :)

so settle la utk pelamin, baju nikah, baju sanding and walkaway :)

nnt i update lagi k kalo ada progress baru!

see ya lovelies :)


7 comments:

ardinihumaira said...

comey3x :D

eliyana said...

kedai yg awak beli ni, singh kn owner die???
sy pun beli lace di sini...lace diorng mmg marvellous...

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

wah wah... dah x saba eh yana.. heheh kak lin pun x saba nak tgk output nye nanti.. :):):)

cheQmOomOo said...

goodlck!! :)
*erk mcm exam la plk* :p

mizz sue said...

wahh..dah beli kain..su xbeli lg pun

qemaishak said...

Yana..beli kat bandung ya, xsabar nak tunggu hang pakai naik pelamin nanti..mesti comel giler r

Anonymous said...

lawanye lace tu,,,,, bape ringgit ye semeter klu ikut duit msia,,,,,

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com