Followers

Thursday, December 31, 2009

65.gudbye 2009, hello 2010




selamat tinggal 2009

kenangan kenangan tahun ni terlalu byk..masam manis pahit masin semua ada la..cukup lengkap..mcm resipi! hehe..pendek kata asam garam telah dilalui..hikhik

cuma saya tanak reveal kt sini apa kenangan2 tu, sbb terlalu byk! org ckp jgn pandang belakang oke! hehe


selamat datang 2010

oke sempena tahun baru yg akan muncul lebih kurang sejam setengah je lg, oke tapi SAD pasal tak g sambut kt mane2 pun. dok umah je tgk bunga api dlm tv..SAD kan?? oh oh oh!

mcm2 azam yg saya teringin nk buat tahun ni..antaranya:

  • DIET! okeh DIET! ehem ehem betul ke ni cik yana nk DIET..mcm tak percaye je! haha..mulai esok saya nk diet dgn mengurangkan jumlah kabohidrat dan juga jumlah kalori + senaman ringan (kalo rajin..haha..turun naik tangga umah pun da kira mcm senaman ringan jugak kan??kihkih) pendek kata, nasi takmo mkn...saya mesti keraskan hati! oh please help me!! saya nk kurangkan dalam 10kg..takmo kurus sgt..takmo memuk sgt..hehe..just nice la..sedang sedang gitu..hehe..mesti DIET..mesti~!! tolonggggg..! any idea guys..??


  • yang kedua saya akan berusaha utk dptkan pekerjaaan..tak kesah la keje ape pun..mesti keje!kawan2 sumer dah bekerjaya..sdih gile..uwaaaaaa!


  • yg ketiga saya nk kembali pegang stereng..haha..pelik kan?? da lama saya dpt lesen full, tp sbb study kt johor then jarang pulang, dan jarang la dpt pegang stereng..sgt takut okeh..=( mungkin kena pegi balik tempat belajar memandu then upah org utk hilangkan ketakutan saya utk memandu!


  • yg keempat, harapan utk melangkah ke ♥peringkat pertama♥ hubungan kami..insyaAllah..

Tuesday, December 29, 2009

64.syg marah tak??

tgh hari itu.

dia   : syg....duit abg da abisssss.. (dlm hati saye, eh ape kene die ni)
saya : eh..nape??cemane bleh abiss...
dia  : abg beli kasut td..
saya: la..ye ke..tak pe la..kan bleh gune kasut tu..
dia  : err..syg mrh tak??
saya: nk mrh bt ape..hehe..isk2..nnt jab lagi mms gmbr kasut abg tu oke.
dia : oke..babai syg..

hehe..ni la encik kekasih sy.kalo bli ape2 mesti die akan tanye, bleh tak abg beli ataupun syg mrh tak kalo abg beli..???

aduhai encik kekasih..

tak lama selepas tu dpt msg bertulis syg,kalo jumpe beg guess yg syg suke tu bgtau oke.nnt abg belikan..

haaaaaa! suke2!

Monday, December 28, 2009

63.penang..with encik kekasih=)

kawan kawan.

anda semua sihat?

skema la pulak. hihi..

okeh, entri lepas saya ada cerita pasal saya pegi kenduri my bestfriend. lepas tu saya dan encik kekasih meneruskan perjalanan kami ke pulau..pulau membawa maksud ke seberang lah. hehe

dgn berpandukan GPS yg tak berapa betul (smapai kene hon dgn kereta kain akibat bawa kereta ke kiri dan kanan..hikhik), kami pun menyibukkan diri menunggu giliran utk naik ke feri dgn elizabeth skali. elizabeth atau nama manjanya eliz merupakan madu saya..uwaaaa! iaitu kereta encik kekasih.wekk!

agak lama tunggu giliran nk naik feri, dalam setengahjam jugak la.tp berbaloi baloi..hehe..pasal first time naik feri dgn encik kekasih..i love ue syg...hehe. menikmati keindahan laut dari ats feri, smbil snap2 pica dan kebetulan terserempak pulak dgn kwn2 yg pegi jugak wedding aishah..hehe..

lepas tu, dgn mengharungi kesesakan bandar penang, smpai la kami di plaza gurney. it was my first time smpai sini. sgt besar waaaa,,,depan laut plak mall ni..mmg cantik cuma takde kesempatan nk amik angin kt tepi laut ni.maybe next time laaa..

encik kekasih berhajat nk cari kasut baru. dan saya pulak menjeling2 handbag Guess.. tapi tade yg berkenan pulak. heeee..melepas encik kekasih nk belanja saya. oh saddddd~~

last2, kitaorg pulang dgn tgn kosong sbb apa yg dicari tade yg berkenan di hati..hehehe! smpt menjamu selera di McD..yummyyy!

itu sahaja lah..heee!

Friday, December 11, 2009

48.a day at jalan TAR. yeahh!


holla~~

wuhuuuu..lamanya rasa tak berbelog kan?isk2..rindunyerrr..haha..wekk!

ceritanya saya baru balik dari putrajaya..kt umah sana tade tenet plak..itu yg tak dapet den nk online..huhuh..okeh,aritu pegi putrajaya sbb nk g kenduri my bestfren kt klang, si chap a.k.a wan shafanis on 6th dec 2009..my sayangs merangkap cik kima, cik mimi dan cik su pun datang pun dari JB dan menetap kt umah makngah saya kt putrajaya tu..

kalo da mmg ade kt sana, mmg la tak sah kalo tak bercanda kt KL...haha..so kitaorg pun trn KL dgn hajat mau sopim kt jalan TAR..al maklum la..my sayang2 yg 3 org ni semuanya da gile pakai shawls..haha..termasuk jugak tuan punye  blog ni jugak seorg kaki sopim. my sayangs sgt tau perangai saya yg satu..mase kt JB dulu, kalo saya ajak sopim, mesti diaorg da pening nk kene teman...ngeh2

                             

 

Blog Template by BloggerCandy.com