Followers

Thursday, July 1, 2010

127. 9-7

alam n gud morning peeps!

hari ni i nk membebel lg. teeheee.. please...layankan aje k? :)

i nk cerita psl hntrn i..mula2 mcm yg i dan encik tunang bincang, kitaorg cuma nk bg 7-5 je..ok la tu kan untuk hntrn pertunangan..but then his mother, nk bg kt i 7 dulang..of cos la i kena bg dia 9 dulang sbgai blsn..mungkin mak encik tunang excited sbb first time nk dtg meminang anak dara org :) ok i love u mak. of course i love u too mama..♥

dipendekkan cerita, bln januari lg i dah pegi merayap mencari si pembuat hntrn..ok jumpa. nama dia uncle ghani..satu dulang lebih kurang RM35..ok la tu kot ek. untuk org yg tade pengalaman mcm i, i prefer bg org buat..hehe..so deal la dgn dia..deposit pun da byr about Rm400 sbb i pun amik mini pelamin dgn dia (at that time la)..

dlm bln april mcm tu, i pun pegi tmph baju utk majlis tunang i kt org yg i cerita dlm entri sblm ni..then borak2 punya borak, dia pun tanya..u buat hntrn kt mane? then i pun ckp, kt uncle ghani..then u all tau dia ckp ape??

u all tatau ke yg uncle ghani tu dah meninggal bln lepas??

Ya Allah..mmg terkejut abis i dgn my sis (dia pun tmpah hantaran kt arwah jugak)..mmg i cadang nk g bln mei nnt jumpa dia utk bg brg2 yg nk digubah..nasib baik kitaorg tahu awal..AlFatihah untuk arwah..arwah mmg sgt baik hati dan mudah dibawa berbincang..mungkin da smpai ajal dia kan..hmmm..

yg take over business arwah tu anak sedara dia..masa i pegi ke bridal boutique arwah, kedai tu tutup..i mmg da start berdebar..what about our deposit..sape yg i nk pegi cari utk buat hntrn i n my sis ni?? i was like, Ya Allah, besar dugaanMu..sbb i ada dgr2 cerita yg buku deposit tu hilang la, duit deposit yg arwah da amik dari customer da tade la n so on..bkn niat nk aibkan arwah, tp i just nk story, pls don't slh fhm k..mmg mase tu nervous gila..a few days lepas tu, mama i yg pegi cari anak sedara arwah kt boutique tu..masa tu i da balik perlis..so mama yg urus semua tu..lepas tu i ada juga pegi berjumpa dgn anak sedara arwah..frankly speaking..i tak confident lgsg dgn dia..apa la nasib i kan..huhu..trus i cancel nk buat mini pelamin dgn dia, i tanak amik risiko..huhu..so deposit tu mmg cuma untuk hnrtn je la..

mmg i kerap jugak pegi jumpa dgn kakak tu, bg brg n so on..setiap kali i pegi mmg ade je benda yg i nk kena ingatkan dia..huhu..n ada satu hari tu masa i pegi kt dia, ada sorang mamat ni..dia yg akan gubah hntrn i nnt..i mean dia tlg kakak tu..baru la i confident skit dgn dia..thank God :) and dia offer utk fresh flower punya hantaran, satu dulang Rm45..just a few roses on each dulang..

harap2 untuk my W-day nnt, i ada motivasi utk decorate sendiri hantaran i..yeay!

11 comments:

ika. said...

for me, hantaran pink tu cantik.sweet sangat! sya yg xsuke kaler pink pon leh terpikat. menyerlah bunga dia.. :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

yana dear...simple yet very sweet hantaran...pandai penggubah nya..and colour yg yana and tunang pilih pun cantik dlm gamba..sbb tu kak lin selalu advice pd customer kak lin, kalau nak pastel colour, kena ada juga vibrant colour dlm gubahan tu ..kalau tak, kat luar mmg sweet, tp dlm gamba it will look dull..tapi, again, kak lin ikut customer nak mcmana..and i'll do my best la..sekali seumur hidup je kan.. :):):)

.Anna. said...

hantaran sis sangat cantik, pinky, sweet sgt..! mujur puas hati kan dengan hantaran ni, even macam-macam dugaan. ada hikmah semua tu rite..?

;)

cik yana said...

@ika.

hehe..ye ke ika..sejuk skit hati..hehe

cik yana said...

@.::NiK's WiFeY n MoMmY::.

hehe..ye ke kak..tq! yana mmg suka kaler pink..hrp utk wedding nnt da tak terpikat da ngan pink..hehe..akak, bleh tempah muffin kan>?

cik yana said...

@.Anna.

yup anna..dugaan sgt..mmg rasa sedey gila time tu..tp alhamdulillah..semua pun da selamat..

ElyaElmo said...

dear..sian nye arwah..tiber2 jee ninggal kee??
tkpe....nnt for wedding kiter try DIY hantaran nak..he3

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

yes yana..kak lin ada wat muffin jugak..kalau yana nak ape2, YM kak lin..kol pun bole..013-4332334 :)

cik yana said...

@ElyaElmo

yup..dia meninggal tiba2..dengar citer darah tinggi..sedey kan? mmg i lost sgt mase tu..jd blur..
yup, i mmg nk DIY hantaran nnt..hehe..jom kita berusaha bersama sama.yeah! :)

amira zakiah said...

canteknyer hantaran cik yana...!btw sempat ke cik yana nk diy hantaran nanti.dgr cter cik yana dh start handle lab

cik yana said...

@amira zakiah

tu la..harap2 ade la masa utk DIY semua benda..hehe..yup, da start lab da.. :P

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com