Followers

Monday, June 28, 2010

126.kesah baju tunang i..

salam n hello!

sedar tak sedar (ewahhh), i dah 2 minggu bertunang..sekejab je kan masa. oh ok, i tanak ingat sgt pasal masa sbb agak berdebar utk mulakan my wedding preparation..padahal lmbt lg..haha..tp kan org selalu ckp, masa it emas?

dlm 2 minggu ni, percaya @ tak, i tak byk khatam gmbr2 on my E-day..ada saja yg buat i sedih kalo i tgk balik gmbr tu,,baik photographernya, bunganya, pelaminnya..oh and hari ni i nk cerita pasal baju masa i bertunang hari tu..

jenis kain : chiffon beaded

warna : off white with pink beaded

spesifikasi : 2.8 m (chiffon) & 2 m satin.

harga : RM 2++

upah tailor : RM 250

i mmg suka and jatuh cinta first time tgk kain ni. and yes, my favourite colour is pink! mmg mata i tak mampu nk tgk warna lain dah. and i harap utk wedding nnt, i tak tersangkut dgn warna pink! :) cerita pasal baju, i pergi kt tmpt sama yg i make up. and dia ckp dia bleh buat, padahal bkn dia yg buat pun. dia hntr kt satu butik. masa tu i tatau lagik ke mana dia nk hntr baju i. nmpk sgt kan i ni tatau apa2..heheh..first time la katakan. masa i hntr tu bln 4. i ingat lg. smpai hujung bln 5, baju i tak siap lg. then i text him tny pasal baju i. dia ckp in a few days. lepas few days, i pun pegi  fitting baju i masa teman adik i fitting baju dia ( at the same bridal boutique). and u know what, kt pinggang, bwh ketiak besarnya 2inch from the actual size.

 i bertenang lg sbb ingatkan i da kurus skit.haha.berangan. tp takkan la smpai 2 inch. pelik jugak. ok takpe la, i pun tinggal utk alter dulu baju tu. hari selasa ( 8jun ) i nk pegi fitting lg. then dia ckp blm buat lg (pekerja kt situ)..ok fine.then ptg tu dia sms ckp bleh dtg amik. ok i pun pegi amik then bw baju trus balik ( ni la kesilapan i). trus bw fitting di rumah! masa i fitting tu, mmg kt pinggang fit, nmpk mcm tersangkut pun ade sbb kt bwh ketiak kt pinggang dia tak altered! dia cuma altered kt pinggang je.that's why la mcm tersekat bju tu. i ingat hmm tak pe la, tk nmpk sgt kot. sbb esoknya tu i da nk ke kelantan, kenduri sblh husband adik i pulak. 

pagi 12 jun tu, i kan pegi make up awal pagi..so masa i pakai baju tu utk pegi make up, mak aiii..nmpk sgt yg lebih2 kt bwh ketiak tu..wh*! da tak smpt da nk altered..i was so sad, masa i pegi kt situ nk make up, i pun tunjuk kt dia then dia ckp da tak smpt nk alter  pasal hari tu dia kena make up 12 org! haha..penah dgr kena makeup gilir2?? nnt i akan cerita next entry ..masa tgh make up tu terbuka la cerita yg tailor tu tertukar ukuran  i dgn somebody else..see? dia tak ckp pun dgn i masa i fitting tu..how dare

16 comments:

Nur said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ardinihumaira said...

dni lom wat lagi baju tunang. dah beli kain.. kaler cream. huhu nak putih tapi cik abang cuka cream.. ambik je la.. asal dia hepi.. sebab dia yang nak tengok kita pakai, kan hehehe...


baju tunang u punya sangat chanteq la dear! berkenan dni...

ardinihumaira said...

alamak... tertinggal ucapan... tahniah!semoga berbahagia :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

Salam yana...sori ye menyibuk.. tapi tumpang geram!..mmg slalu diorg kat bridal boutique ni mcm tu..lagi2 kalau yana berurusan dgn yg 'lembut2' nie..diorg suka janji itu ini, tp masa yg sama amik bykkkkkkk sgt tempahan..last2 kita yg geram!...kak lin ckp berdasarkan pengalaman tau...kat SP pun lbh krg tu je..dulu la masa kak lin kawen..anyway, kak lin ada wedding blogshop tau...singgah la ye, kot2 nak.. :):):) http://lovelincreation.blogspot.com

cik yana said...

@ardinihumaira

cantik di mata, dijiwa i ni sakit..hehe..eh bila u nk bertunang? congrats in advance ya dear! :)

cik yana said...

@ardinihumaira

tq again for the wish..hehe ;p

cik yana said...

@.::NiK's WiFeY n MoMmY::.

tu la..tatau la nnt nk kawen cemana nk cari vendor yg tak menyakitkan hati kita ni..hehe..agaknya kebanyakkan mmg mcm ni.sedih tau kak..da la ni nk dikenang seumur hidup..huwaaaa..eh akak ade blogshop?? ok2 nnt yana singgah k..:)

si kecil said...

cik yana, everything looked perfect. serious! kalao yana tak cerita, no one will notice. first time tgk pic tunang yana, waaahhh..cantiknya semua..dun overthink sgt k yg yana rsa tak best tu..gambar hanya 'hardcopy' memory.(walopon OP mmg agak sengal..n mmg menyakitkan hati bila baca..huhu) u'll enjoy them kalau yana ingat pasal the good moment ms tu.. =D

btw, yana tau mana MUA yg best kt alor setar?

cik yana said...

@si kecil

oh dear..tq utk comment tu..hehe..baru rase sedap hati skit..yana pun tatau la yana ni jenis yg mcm mana sbb mama penah ckp yana ni cerewet..i think i'm not! mungkin sbb kita rncg lain, lain yg jadi sbb tu la asyik membebel je..ehhe

yg msl MUA tu, try tanya aween (aweennye.blogspot.com). aritu dia ada ckp psl sorang MUA ni, make up artist from KL..tp kalo kite request dia akan balik make up kita..butik syam syai..kt jln suka menanti..

Syeeda Sobbihi said...

yana..congrates yer. u are so damn beautiful with that dress! i think we were schoolmate right?? happy for u dear!

cik yana said...

@Syeeda Sobbihi

hmm..rasa mcm penah dgr nama awak..betul kot kita schoolmate..hehe:)

ElyaElmo said...

cik yana....elya baru sempat baca kesah2 yana b4 ni..sorry lambat sket update....
lepas ni klo nk cari OP cari btol2 k..bleh refer kat entry OP masa e-day elya....

psst pssst..nnt kawen cari kaler lain tauu :P

cik yana said...

@ElyaElmo

yup elya..nnt mesti nk pilih yg betul2..hrp2 tade ape2 yg menghalang..hehe..tu la, akan cuba utk tak nak tgk kaler pink nnt.haha

amira zakiah said...

=) congrats cik yana....even org plg lmbt yg wish

cik yana said...

@amira zakiah

tq my dear sis :P

rizzbridal said...

Akum cik yana, saya tumpag kesian dengan masalah "problem" yang dihadapi tapi pada saya cik yana sangat cantik dan berseri-seri ( merujuk kepada gambar di sini

..pendapat saya..ButiQue tu WAJIB alter baju tu sebelum majlis berlansung..walau pun sesibuk .mana boleh buat mcm ni dgn client..kan...

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com