Followers

Thursday, August 5, 2010

130.satu hari @ dua hari?

hye hye!

awal plak i update blog ye?cskrg ni i tgh tunggu encik tunang i pick up i nk pegi raptai konvo..bkn i yg konvo, tp sekadar jadi pembantu melancarkan majlis :)

i nk tanya u all la, esp x-B2B and B2B sekalian..i pening da nk pikir..hikhik..rasanya majlis nikah dan bersanding elok buat dalam satu hari @ dua hari?

apa pro dan kon nya ya?

6 comments:

NahWaL said...

satu hari sekali harung. kalau pagi better pagi betul2. kol 9 camtu, so around 10 or 10.30 dah siap and leh fokus pada majlis. jangan buat 10 atau 11 ke atas takot kang meleret2 ke kenduri.

kalau dua hari pon ok. misalkata buat hari jumaat lepas ishak, esoknya terus kenduri. tu senang sikit sedara nak datang berkumpul.

nak buat 3 hari 3 malam pon boleh. HAHA

myonyu said...

buat dalam sehari je kakak...much better than 2 days:)

LanaBusyBee said...

emmm dia ada dua...1. kalau lelaki itu org jauh2, i mean dok kt kelantan ke, johor ke, baiklah kita buat hari yang sama, sbb menjimatkan masa..cth mcm kakak lana, husband dia org kelantan, nikah pagi,kendurinya tgh hari..

2. kalau husband org taman nuri mcm lana ni, baiklah buat selang sehari je mcm lana ni, sbbnya besh sket hehehe, lgpun umah dekat,xde hal la hehehe...jgn selang byk hari sgt, sbb selagi tak habis majlis kita, selagi tu la mcm2 kita nk kena pk, baik buat cepat2 je hehehe...

A W E E N N Y E said...

kalo buat pada hari yg berasingan boleh fokus utk setiap majlis..contohnya fokus pada hari akad nikah, bergambar etc..
then fokus plak minda dan kekuatan(agar tak letih) utk majlis bersanding.parents pun ada masa nak bergambar dengan kita

kalo buat pada hari yg sama... pagi make up utk akad nikah, then kena kabut sket la nak change baju n ubah sket make up utk prepare for bersanding....(kesian juga pd parent sbb diorang tak x dpt nak fokus pd kita, sbbnya asyik tgk lauk pauk dan etc sempena jamuan selepas akad nikah dan jamuan utk resepsi)

si kecil said...

kalau 1 hari 2 events, bg saya agak kalut. parents la terutamanya. mana nak layan tetamu yg datang. mana nak tgk anak dinikahkan. sbg pengantin mungkin kita ok je. hanya perlu mekap..siap2..berdebar. 2 kali. kata ratu kan.
tapi bestnya..satu hari dah selesai. save budget. nak sewa homestay ke ape ke..satu malam je.

kalo 2 hari 2 events, kena pikir pasal makan. ada 2 kali kenduri tu. takkan masa hari nikah x jamu org makan. perbelanjaan lain pon sama. tapi..tak lah kelam kabut sgt. mana lah tau tok kadi lambat ke..dah satu hal lepas majlis nikah nak terkejar2 majlis resepsi pulak.

saya pilih 2 hari. atas permintaan ibu. =)
ikut kan saja.

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

kak lin kira X-b2b ke...ke pengantin basi...hehehe :P

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com