Followers

Monday, August 16, 2010

133. cuma inginkan...

salam n gud morning peeps!

i tak berapa sihat..demam, selsema, batuk ..mmg musim kot eh..namun i gagahkan diri pegi keje jugak..ni semua sbb penangan minum air sejuk masa sahur..setengah botol besar i minum tau..hehe..maunye tak batuk2..tp encik tunang kate, takpe, masa kita sakit, gugurlah dosa2 kecil kita kan? :)

i tatau la pagi ni nape i rase sgt emosi..i sebenarnya tensen jugak bila pikirkan majlis besar thn depan ni..insyaAllah, semua perbelanjaan i nak tanggung sendiri hasil dari simpanan bulanan bila dpt gaji..insyaAllah i tanak mohon buat pinjaman bank..gaji i bukanlah byk, jd tiap2 bulan i cuba utk asingkan duit utk persiapan my w-day..

i ada impian..

i nak my w-day dalam keadaan sederhana..i tanak terlalu berlebih lebihan utk my w-day..sbb apa yg penting adalah selepas kawen kan? lagi byk duit yg nak kena guna..utk majlis nikah, cukuplah di masjid dan dihadiri keluarga terdekat, dan juga teman rapat i..utk majlis bersanding, insyaAllah semua i nak buat sendiri kecuali pelamin dan jgak meja makan beradap..bilik pengantin, i cuma nk hias yg simple2 je..i tanak scallop2 bagai semua tu :)

doorgift pulak, insyaAllah i akan bagi semua org benda yg sama..no VIP gift..cuma mungkin utk family encik tunang, akan di tambah bunga pahar..boleh kan sayang? :) ni jugak permintaan dari mama i..dia nak semua org dpt benda yg sama..tak perlu dibandingkan VIP ataupun tidak..

itu impian i..simple kan?

cuma nk merealisasikan impian tu, i perlu byk menyusun rancangan..kan?

3 comments:

♥♥ eija ♥♥ said...

ja pun setuju dnegan yana :)
w-day ja pun nak sederhana jer..
itu yang paling best kan beli sederhana tapi meriah :)

.Anna. said...

yup betul kak yana.
lepas kahwin lagi banyak duit nak pakai untuk khidupan baru kan.
lagipun elok buat secara sederhana je. :)

A W E E N N Y E said...

awn pun blk pengantin wat sendiri...
btw...nnt awn email sstu tu pun kalo ada lagi..maybe boleh refer sket apa yg yana perlu wat ..

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com