Followers

Wednesday, March 10, 2010

104.alhamdulillah..


alhamdulillah..

berkat paksaan oleh encik kekasih, saya dah berani drive..yeay!!semuanya bermula bila die kene pegi kursus BTN selama 5 hari..kan saya baru je dpt keje kt sini, so kalo die takde, cemane saye nk pegi keje???kuang kuang kuang..padan muka hang cik yana oi..tu la penakut sgt..hehe..

terus dia paksa saya drive mlm tu dari sanglang ke kuala perlis..dan hasilnya alhamdulillah..hehe..so mase die takde, saya la drive sendiri g keje..dari kuala perlis ke jejawi ( tempat keje saye) adelah lebih kurang 25 minit dgn kelajuan yg sederhana..huhu..

awal saye kuar dari rumah ash (tmpt saye menumpang berteduh buat sementara waktu ni), dan awal jugak la smpai tmpt keje..hehe..bkn ape, nk elakkan jam dan saya pun tak payah memandu dgn tergesa gesa kan..

so, pepatah biar lambat asalkan selamat kurang sesuai diaplikasikan dlm kehidupan saya sepanjang  5 hari encik kekasih takde..hehe..

5 comments:

LanaBusyBee said...

haaa, dah tak encik kekasih baru nk berani ek? bagus gak dia xde kan, leh yana berdikari ;D..wanita oppsss remaja zaman skrg ni, xleh sgt bergantung dgn lelaki hehehe...trust me, nnt kalau dah kawen, lelaki kena outstation ke, sapa nk g tlg belikan susu anak, kita gak kan? hehehe...ceh, ruby berckp mcm dh kawen ahahaha

cik yana said...

ruby

hehe..betul betul betul..baru lah rasa pentingnya drive tu..hehe..at last berani jugak yana drive..tp auto la kan..hehe..

atan said...

bukan baru suh die bawak keta...sejak awal2 kenal dulu...igt x syg?

cik yana said...

mr atan

ye la..masa tu blm rasa terdesak lg..tgk kalo mcm ni, kan da bleh drive skit2..hehe..semuanya pasal terdesak..bagus jugak kan?

Anonymous said...

salam,, slmat mula btugas kat unimap...
rasanya x baru sgt la kan, dah lama jgak la npak lapor diri rtu...
slamat berkhidmat///////

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com