Followers

Thursday, June 17, 2010

122. bunga tangan (redha je la..)

salam dan  hye!

entri kedua utk hari ni..disebabkan tade keje sgt kan..hehe..so dari pagi sampai skrg masih mengadap internet. sampai dah tatau nk tgk ape dah. ok skrg nk cerita ketidakpuasan hati i terhadap bunga tgn. utk bunga tgn ni, i ade google jugak. tp i tak ingat kt mane i save. sama mcm gmbr mini pelamin, i print out juga then bg tokey florist tu tgk. dia pun ooo..ok ok haa..total RM90. bunga around 15 kuntum. so i guess, hmm ok la kot harga tu kan.

then masa hari i nk tunang tu, i pun minta tlg my sis and her hubby to pick up the flowers sbb i da tak smpt. so it end up like, OMG, frustrated lg..tak mcm ape yg i nak..yg i nak, bunga tu kembang, tade satu pun daun warna hijau and the baby flower yg kecik2 warna putih tu..tp yg i dpt bunga tu kuncup tak smpt kembang (mmg la..masa adik i pegi amik tu, tokey tu bleh pulak blm buat lg bunga i tu! dia bleh ckp kt adik i, tak smpt kembang..mmg la tak kembang, dah ko baru buat.kalo buat dari smlm, mesti da kembang cantik :( ..sad! ). 

masa i dpt bunga tu, i tgk..dgn batang roses tu panjang ( i request nk yg pendek je, senang nk pegang), pastu ade plak daun2 yg warne hijau..dgn kapas yg basah kt hujung batang tu lagik..cemana i nk pegang bunga tu? tak ke basah baju i nnt???? ape la tokey ni..tak bleh pk ke? haissshhh.. lepastu i pun potong bhgn yg ade kapas tu..hahah..da jadi kontot..tak sampai 3 jam, bunga2 tu mcm da nk layu sbb da tade air..huhu..

i tatau la mcm mana sebenarnya..kita kene call kedai tu utk ingatkkan ke? what u guys think? RM90 ok..mahal gak utk hasil yg tak mcm i nak..lepas i cerita kt encik tunang, die ckp..nnt nk kawen, kita buat sendiri la bunga tu..hehe :)

p/s: motif :  nk bunga yg kembang : nk pegang dgn harapan dpt tutup lemak2 di tempat tertentu..waaaa..failed!

13 comments:

llizam said...

i can picture the one that u want la dear. ad senior i kawen, bunga tangan die chantek sgt! full bloom red roses only. pemegang die pon pendek jer. sgt chomey.

nnti u buat sendiri la ye, puas hati! ^^

visit my blog. TQ

ElyaElmo said...

oowhh...90 hengget mahal laa klo dpt hasil mcm tu..
for tunang..mebi elya plan buat artificial flower je kot..ha3.cz got experience dpt fresh flower, then cepat lsgt layu..tak sukeeeee...hu3...

E K A said...

takpe...comel gak bunga tu...sama la cam saya...tak semestinya benda yg kita nak terjadi seperti yg dirancang.cam saya...masa wedding day byk benda spoil...specially saya tak bekenan betol dgn pelamin...cam nak nangis je rasa.pd hal dah print out gambarnya...dia bt2 lupa lg.lg la hangin.tp apa nak bt...out of our control...sabar ye...awk ada chance lg tuk bt the best time wedding...cam saya tak de dah...cedih...

cik yana said...

@llizam

tu la kan..mmg ingat wedding nnt nk wat sendiri je..huh.majuk ngan florist tu!

cik yana said...

@ElyaElmo

kan kan? mahal kan..mulanya ingat bunga yg kembang tu..ok la jugak.tgk2 bunga yg kuncup tak kembang2..huhu..bleh je bt fresh flower, but guna wet sponge mcm wedding my sis ari tu..bunga still segar walaupun dah mlm..:)

cik yana said...

@E K A

tu la kan..tak semua yg kita nk, kita akan dpt.tp agak terkilan la sbb rasa mcm da berusaha buat itu, buat ini..tp hasilnya, very frustrated..nasib baik jugak baru bertunang, so bleh amik pengajaran atas apa yg dah jadik..takpe eka, jgn sedey2 k..awak pun dah selamat jd isteri org..anyway, tahniah ye..:)

A W E E N N Y E said...

RM90 mahal tu utk bunga yg tak tahan lama..bunga awn thn sminggu RM80 =).
takpe jdikan pengajaran.Apapun bunga tangan yana adalah sangat comey

A W E E N N Y E said...

pegi florist yg otw nak ke STAR PARADE tu...dari umah yana, dok sebelah kiri sebelum kertapi.tapi ada dua kedai nnt awn bg nama kdai.....diorang bab bunga superb.

cik yana said...

@A W E E N N Y E

aween buat kt kedai mana? yana pun bt kt kedai yg before railway tu..kedai nama carnation..kan ada dua kedai kt situ..ntah2 lg satu kot yg elok :( sadddddd..huhu..bunga tu tak comey pun..:(

A W E E N N Y E said...

awn lupa nama....nnt bila awn lalu kat situ awn tengok nama apa.... =)

cik yana said...

@A W E E N N Y E

aween..tak perasan eh kedai2 tu da nk dirobohkan..da kosong da..huhu..kalo kedai bunga yg yana buat tu nama kedai carnation..da pindah kt jalan nk ke jln tg bendahara:)

LanaBusyBee said...

eh yana, baru ruby perasan la,bunga tu yana beli mana? tak silap ruby, bunga tu gak la husband ruby beli utuk letak kt sirih junjung, xsangka dia ada taste hehehe

cik yana said...

@LanaBusyBee

bunga tu beli kt kedai bunga carnation..kedai kecik sebelum railway yg dekat pacific tu..hehe..tak puas hati :(

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com