Followers

Tuesday, March 29, 2011

175.kad, box, banting

hai hello hello!

hujan lebat di perlis ni dari kelmarin..smpai la td pkl 4.30 ptg baru je berenti..Ya Allah, semoga perlis tak banjir lagi mcm tahun lepas..masa banjir tu, i di Bandung, jd i tatau suasana banjir mcm mana kt sini..semoga dijauhkan..amin!

tajuk kat atas tu adalah psl kad, kotak, dan juga banting.

hari khamis mlm tu, pukul 2 pagi i dan encik tunang bertolak ke KL..dia mmg suka drive mlm sbb kete pun tk berapa byk,sejuk je tak panas mcm drive siang,minyak pun jimat kalau drive mlm, and bagus utk tayar kereta sbb jalan tak panas.

tp awas, kalau ngantuk, sila berenti basuh muka @ tido @ minum2 kt RnR ye :)

dalam pkl 5 pagi, kitaorg da sampai kt Tapah..laju gak die drive..i tido je kt seat sebelah..siap bawa bantal busuk (?) dan juga pashmina utk tido..heheh..

sampai Tapah, tido kejab pastu bgn basuh muka gosok gigi dan lain lain. then g breakfast. ada kiosk Dailyfresh kt RnR Tapah tu, encik tunang mmg suka gila wafer kt situ..beli la wafer buat bekalan.

then trus gerak ke KL dlm pkl 8 mcm tu,pkl 10.30 lebih kurang dah sampai terpacak di depan kedai kad, kotak dan banting tu berpandukan GPS..kalau tak, mmg berpusing jugak la nk cari kedai tu..masa duduk KL dulu, asyik naik LRT je, mmg tak hafal la jln2 kt KL..hehe

alhamdulillah, kad dan box utk doorgift dah siap..cuma pasal banting tu, berlaku miscommunication antara designer & encik tunang, so belum siap..atas alasan tersebut, kitaorg berjaya minta kedai tu pos banting tu, dan kos pos diaorg yg akan tanggung (walaupun banting tu free..ehehe!)

both kad and box tu i mmg suka sgt sbb mmg mcm apa yg i nak..kad tu kitaorg order 2000pcs dapat free another 80 pcs..syukur..and box tu pulak, dpt free 100pcs..syukur!

kalau lebih tu, blh la guna utk deco deco apa yg patut..tp idea utk deco tak muncul2 pun lg..takpe2, lagi 2 months :)

kad i jenis yg poket, dpt harga Rm0.75..kad poket jenis yg keras jugak, so i rasa mmg murah kalau nk banding kt tempat lain..mesti RM1 ++ kan?box tu pulak harga RM0.50 utk 1200pcs..

nasib baik tau pegi dengan kereta, penuh kot boot kereta and seat belakang kereta tu..bayangkan kalau kitaorg naik bas, bleh nangis kat tepi jalan tu dgn berkotak2 kad & box!

tips:kalau u all masih nk tawar harga kad/box/ape2 je yg u all tempah, bleh nego masa tengah sent draf tu..boleh, try je..kitaorg tatau pun..kalau tak mesti lagi murah..huhu..ni pun org kedai tu yg ckp, dia kata sepatutnya bleh nego masa urusan draf tu, selagi diaorg blm hantar utk printing, masa tu bleh lagik..huhu..apesal la tak bgtau awal2?

kad,box and banting ni i tempah kat :

LH Creative Concept Sdn Bhd

No 21 (Ground Floor), Lorong Brunei Selatan,
Off Jalan Pudu,55100 Kuala Lumpur.
Contact : Lee Yoon Kin
Tel : 603-2145 8263 / 603-2145 1263 / 603-2145 6263
Fax : 603-2148 1263 / 603-2145 1263

No.1, Lorong Brunei 3, Off Jalan Pudu,
55100 Kuala Lumpur.
Tel : 603-2141 8263 / 03-2142 8263
Fax : 603-2142 3263

email : sales@lh-creative.com.my

p/s: i rase better u all pegi terus showroom LH ni..byk sgt pilihan kad..rambang mata tau!next entry i akan cerita pasal Rembau.apa yg i buat di Rembau? stay tune..ehehe!

happy hunting darls!


6 comments:

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

debaran yang sama..hihi

cheQmOomOo said...

kad bli mn?

Syeeda Sobbihi said...

oo kt jalan pudu..kat situ mmg byk kedai2 printing camtu kan?? hee nnt nk survey!

cik yana said...

@MIZZ SUE (asam.garam.gula)

gud luck mizz sue! :)

cik yana said...

@cheQmOomOo

i da update kt blog kt mana i beli kad tu..:)

cik yana said...

@Syeeda Sobbihi

yup, sgt byk..kena jln2 jugak utk survey..gud luck tau babe! ;)

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com