Followers

Tuesday, March 29, 2011

175.kad, box, banting

hai hello hello!

hujan lebat di perlis ni dari kelmarin..smpai la td pkl 4.30 ptg baru je berenti..Ya Allah, semoga perlis tak banjir lagi mcm tahun lepas..masa banjir tu, i di Bandung, jd i tatau suasana banjir mcm mana kt sini..semoga dijauhkan..amin!

tajuk kat atas tu adalah psl kad, kotak, dan juga banting.

hari khamis mlm tu, pukul 2 pagi i dan encik tunang bertolak ke KL..dia mmg suka drive mlm sbb kete pun tk berapa byk,sejuk je tak panas mcm drive siang,minyak pun jimat kalau drive mlm, and bagus utk tayar kereta sbb jalan tak panas.

tp awas, kalau ngantuk, sila berenti basuh muka @ tido @ minum2 kt RnR ye :)

dalam pkl 5 pagi, kitaorg da sampai kt Tapah..laju gak die drive..i tido je kt seat sebelah..siap bawa bantal busuk (?) dan juga pashmina utk tido..heheh..

sampai Tapah, tido kejab pastu bgn basuh muka gosok gigi dan lain lain. then g breakfast. ada kiosk Dailyfresh kt RnR Tapah tu, encik tunang mmg suka gila wafer kt situ..beli la wafer buat bekalan.

then trus gerak ke KL dlm pkl 8 mcm tu,pkl 10.30 lebih kurang dah sampai terpacak di depan kedai kad, kotak dan banting tu berpandukan GPS..kalau tak, mmg berpusing jugak la nk cari kedai tu..masa duduk KL dulu, asyik naik LRT je, mmg tak hafal la jln2 kt KL..hehe

alhamdulillah, kad dan box utk doorgift dah siap..cuma pasal banting tu, berlaku miscommunication antara designer & encik tunang, so belum siap..atas alasan tersebut, kitaorg berjaya minta kedai tu pos banting tu, dan kos pos diaorg yg akan tanggung (walaupun banting tu free..ehehe!)

both kad and box tu i mmg suka sgt sbb mmg mcm apa yg i nak..kad tu kitaorg order 2000pcs dapat free another 80 pcs..syukur..and box tu pulak, dpt free 100pcs..syukur!

kalau lebih tu, blh la guna utk deco deco apa yg patut..tp idea utk deco tak muncul2 pun lg..takpe2, lagi 2 months :)

kad i jenis yg poket, dpt harga Rm0.75..kad poket jenis yg keras jugak, so i rasa mmg murah kalau nk banding kt tempat lain..mesti RM1 ++ kan?box tu pulak harga RM0.50 utk 1200pcs..

nasib baik tau pegi dengan kereta, penuh kot boot kereta and seat belakang kereta tu..bayangkan kalau kitaorg naik bas, bleh nangis kat tepi jalan tu dgn berkotak2 kad & box!

tips:kalau u all masih nk tawar harga kad/box/ape2 je yg u all tempah, bleh nego masa tengah sent draf tu..boleh, try je..kitaorg tatau pun..kalau tak mesti lagi murah..huhu..ni pun org kedai tu yg ckp, dia kata sepatutnya bleh nego masa urusan draf tu, selagi diaorg blm hantar utk printing, masa tu bleh lagik..huhu..apesal la tak bgtau awal2?

kad,box and banting ni i tempah kat :

LH Creative Concept Sdn Bhd

No 21 (Ground Floor), Lorong Brunei Selatan,
Off Jalan Pudu,55100 Kuala Lumpur.
Contact : Lee Yoon Kin
Tel : 603-2145 8263 / 603-2145 1263 / 603-2145 6263
Fax : 603-2148 1263 / 603-2145 1263

No.1, Lorong Brunei 3, Off Jalan Pudu,
55100 Kuala Lumpur.
Tel : 603-2141 8263 / 03-2142 8263
Fax : 603-2142 3263

email : sales@lh-creative.com.my

p/s: i rase better u all pegi terus showroom LH ni..byk sgt pilihan kad..rambang mata tau!next entry i akan cerita pasal Rembau.apa yg i buat di Rembau? stay tune..ehehe!

happy hunting darls!


Monday, March 28, 2011

174.busy busy busy

hai!

i baru je smpai dari Johor awal pagi tadi..byknye benda yg i nak update..tp skrg i kene study, sbb esok i nak kena handle kelas tutorial..kene prepare sbb student2 skrg ni, ho ma aih mmg ckp putar belit alam..haha..last2 kita plak yg terjerat nnt, tak best la kan..hehe..tgh study ni pun smpt curi masa update blog kejab..rinduuuu.ahaha..nnt bila da tak berapa busy, i update k..much love! :)

Thursday, March 24, 2011

173.offline.

off to Kedah-->KL-->Rembau-->Kluang-->Perlis.

have a nice weekend darlings!


Thursday, March 17, 2011

171.istiadat konvokesyen khas

hello!

pagi td, UniMAP mengadakan satu istiadat konvokesyen khas untuk Penganugerahan Ijazah Kehormat untuk Tun Dr Mahathir dan juga Tun Dr Siti Hasmah..i mmg tak lepas peluang la nk pegi sbb seriously i belum penah jumpa Tun secara live.. :)

mcm acara konvokesyen biasa, ada perarakan masuk dewan dan sebagainya cuma untuk kali ni, special sbb ada 2 org je yg terima anugerah tu..Encik Tunang sebagai pembawa cokmar..cokmar tu ape? hehe..pegi google ;)

i mmg sengaja cari tempat yg paling tepi sbb nya nk tgk secara dekat Tun dan juga of course la nk tgk encik tunang i tu..hehe..Tun senyum kt i u allsss..rasa nk pengsan! haha..actually dulu mama i penah keje dgn Tun masa dia buka klinik di Alor Setar..Klinik MAHA..aritu penah tertengok dokumentari kt Astro pasal sejarah Tun, mmg ade la video mama i kt klinik tu..hehe..dgn rambut kembang2...org dulu2 kan..heheh! 

ok la, nnt i tulis lagi ye..ngantuk dah.. tata darlings!

Wednesday, March 16, 2011

170.tak boleh nk fikir dah..

seriously..

i tatau nk bg ape as a doorgift utk rombongan pengantin lelaki nnt..

tak boleh nk fikir dah..

any idea?

kalau boleh nk sesuatu yg eksklusif dan murah (?)

please help me!




169.sorry ..

sorry ye..

sbb smlm i private blog without any notice..hehe..sbb i nk edit blog..bosan plak tgk template yg lama tu..tp edit2 pun tetap tak cantik jugak..haha..

hari ni i agak busy..kejab lg nk kena pegi stadium kangar..school i dpt task utk hias khemah..hehe..rasa mcm zaman skolah pulak..so kitaorg dpt rumah biru yg mewakili semua pusat pengajian kejuruteraan..

jumaat sabtu n ahad ni pulak kitaorg anjurkan kursus Industrialized Building System (IBS).. tetamu kehormat InsyaAllah Menteri Besar Perlis..wah nervous sbb i kene jd penyambut tetamu..hehe..hidung tumbuh jerawat la pulak..adess!

hari ahad ni jugak, adik i yg bersalin hari tu nak balik kedah..waaaa tak sabar nk jumpe anak sedara i yg makin tembam tu ; Fathidhya Amanda..nnt Auntie Na bw Amanda g jln2 eh..wah auntie gitu..kelass! ;)

jumaat next week insyaAllah i dan encik tunang akan ke KL sbb nk amik kad kahwin kitaorg..tu la sape suh tempah jauh2 kan..hehe..and then trus ke Kluang..sbb utk reception encik tunang, i blm fitting baju pun..baju yg WP tu suggest pun blm tgk sbb hari tu dia tgh dlm proses jahit beads..nervous..gagah dan gigih la 2-3 hari ni start diet balik..haha! tau takut.. ;)

ok till then darlings..bye

p/s: agak2 bila kita bleh couple? eh silap..hehe..agak2 bila waktu yg sesuai utk keluarkan post Save the Date?

Friday, March 11, 2011

165.HIV test.done!

heloooo darls!

dlm kesakitan akibat period pain, gigih i nk jugak update blog dgn harapan kesakitan tu dpt dilupakan sebentar..sakit tau..buat yg tak pernah rasa period pain tu, mmg susah la nk bgtau mcm mana sakitnyee..tp kan kesakitan tu dpt menghapuskan dosa dosa kecil..jd redha je la.. ;)

smlm, i ngan encik tunang dah selamat menjalani ujian HIV..alhamdulillah dua2 negative..berdebar tau masa nk tunggu masuk dlm bilik tu..sejuk tgn smpai kuku jadi biru. tskk..da setel satu benda lagi kan..huhu..smpai skrg ni rasa sakit kt hujung jari masih lagi terasa..tu pun gigih jugak nk update blog..hehe..

oh pasal kompang tu, rasanya da dpt..alhamdulillah..skali tak jadi amik kompang, maybe gendang2 yg ada seruling tu semua..segan jugak la sebenarnya..biasa la mulut org ni kan..tp dah permintaan bakal suami mcm tu, tak dapek den nk menolak..hehe!







Monday, March 7, 2011

164. kompang..mana mau cari haaa?

hello lovelies! 

not in a very good mood right now..sebab belum jumpa team kompang..waaaa..susahnya nak cari..ada sapa2 yg tau?esp area alor setar..kalau tade jugak, nmpknya terpaksalah pakai cd kompang tu je. sad.


Friday, March 4, 2011

163.hanyut

saat mata terpejam

hanya kau ku terbayang

menghapus semua segala resah di jiwaku

saat mata terbuka

kamulah yang pertama

tak mampu aku bayangkan

hidup tanpa dirimu







162.tukar plan ..

alkisahnya,

dulu masa i praktikal, i ada amik plan celcom 1+3.. i dan tunang jadi subline kepada engineer kt ofis tu..masuk pun sbb masa tu org yg offer tu ckp utk kakitangan kerajaan sewa line bulanan cuma RM5..tah betul tah tidak..kadang2 ada hidden cost tau..grrrrr..

takpe la,so da dekat 3 tahun la i guna subline tu..skrg ni bila i dan tunang da keje, of course la byk buat call out..kalau subline,kurang la skit advantage drpd segi harga panggilan utk seminit kan? sbb itulah kitaorg decide utk keluar drpd subline tu and amik plan lain..encik tunang yg uruskan semua tu..

so baru td, mainline kitaorg iaitu puan engineer tersebut dah keluarkan nama kitaorg drpd jadi subline dia..so skrg number kitaorg dilelong la..haha..tp dah ada pembeli iaitu encik tunang i..kasi suspen skit..hehehe..so skrg ni line kitaorg da diterminated dan esok ptg baru bleh guna line baru but number still sama..mati kutu tau kalau hp ni dok diam je tak berbunyi2 :(

i rasa dia tukar kpd plan celcom Executive kot..sibuk nk amik yg ada blackberry tu..grrr






Thursday, March 3, 2011

161.henna design

hai hello hello :)

mmg dari dulu lagi i mmg niat, kalau nk kawen nnt, i nak guna inai daun..daun inai tu digiling/ditumbuk halussss..nenek i da setuju nk tumbuk inai tu..yeay! kaler inai daun mmg cantik dan sekata kan?

untuk henna design pulak, i dah booked somebody utk servis tu..aween jugak yg bagi number nye..tq darling!! :)

skrg ni tgh survey2 design yg berkenan di hati n nk tunjuk kt akak yg nk buat henna tu nnt..tp yg paling berkenan di hati, henna ayu raudhah la of course! hehe..





 

Blog Template by BloggerCandy.com