Followers

Sunday, June 5, 2011

203.review : inai/henna

sorry dear all..lama gila i amik masa utk review satu persatu..so hari ni start dengan inai and henna dulu tau..

inai kt hujung jari tu, i pakai inai daun..mula2 pakai inai yg makteh i tumbuk ni, jadi oren je even dah pakai sampai 2 kali..masa tu hari khamis mlm jumaat..dah start nervous sbb esok mlmnye kakak yg buat henna tu dah nak dtg..

then nasib baik ade ruby, dia yg susah payah hnt inai kt rumah i..pakai dlm sejam je..mula2 takde la merah sgt..still warna oren..but then esoknya merah! i like! :)

pasal henna tu pulak, ade sape2 yg cam henna tu design mcm sape?hehe..yup mcm inai ayu raudhah!sbb org yg buat henna tu adalah org yg sama! 

i mcm tak caye mula2..ahaha..masa kakak tu dah nk start lukis, i pun tunjuk la gmbr inai ayu raudhah..n ckp, i nak yg design mcm ni..then die ckp, yg ni akak yg buatkan kt ayu raudhah..akak tu siap tunjuk gmbr2 ayu raudhah masa tu..i siap suruh akak tu sumpah lg tau..ahaha..ape daaa..

but inai ayu raudhah start from jari manis..i punye start fari jari telunjuk..lainnya pun kt situ je la..hehe..tak kesah la dek non oiii..janji i dpt inai ayu raudhah..ahaha..sgt adore ok! ;)

kejab je kakak tu lukis..i rase dlm 30-45 minutes je kot..mase tu dah dekat pkl 11 mlm..die da buat henna tu da 9 thn..colour henna die merah yg cantik tau..from India..n tahan lama..yg kt tgn dah nk fade, sbb byk dok basuh pinggan ape semua tu kan..yg kat kaki still warna merah mcm mula2 tu..

i buat kat tgn and kaki..yg inai kt kaki tu tade la pulak gmbrnye..nntla tunggu official photos ye,maybe ade kot :)

ni number kakak inai tu : kak lia-0134478228


9 comments:

LanaBusyBee said...

cantik jer inai tu!! eeee ruby suka la cincin yana tu, tadi ternmpk dlm video salleh yakob dgn isteri barunya, rasa mcm cincin yg sama gak la...rasa mcm perfect jer wedding yana ni, berbaloi kan penat2 ^^syabass ^^

si kecil said...

haha..kak malia lukiskan kt i sebijik mcm ni jugak. i ckp ikut suka dia.

nida-razak said...

cantik la inai tu yana..xcrowded sangat.. =)

Anonymous said...

boleh emailkan contact no die plz... cantik sangat2... ila_2908@yahoo.com

thanks..

Cik Syeeda Sobbihi said...

yana..nk number kakak tu leh?? kat na eyhh?? alor staq gak kan?

aja_fantaghiro said...

contact no untuk inai tu please??tp area kedah je ke??nice sangat and sesuai dengan wedding ring tu..congrats both of u!!

cheti said...

ok nak gak kak comey hehhhee

cik yana said...

dear all :)

kak lia - 0134478228

eRmAbuTAng said...

THANK YOU VERY MUCH
im getting married on 12 feb 2012 n been lookin for henna people like ages! thank you very very much!!!!
p/s : sy duduk kedah jugak :P tmn pulai jaya

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com