Followers

Thursday, June 23, 2011

Review : gendang / silat pengantin

cerita pasal gendang/silat/kompang pengantin ni, sape2 yg pernah baca blog i dulu mesti tau mcm mane i meroyan nk cari benda2 ni..hehe..utk wedding i, mr hubby yg carikan..number Pak Teh (org yg uruskan gendang ni) dapat drpd internet..

contact n terus book! ;) actually i nak kompang je, segan la pulak kalau gendang seruling silat semua tu kan..tp Pakteh tu yg cadangkan kuitaorg amik gendang tu sbb harga sgt reasonable utk semua tu..plus, baru lah rombongan Mr Hubby dari Johor nnt tgk adat kt Kedah mcm  mane ye kan? kalau kompang maybe semua org dah biase tgk..i ok kan je :)

group gendang ni ikut rombongan Mr Hubby berarak..maksudnya daripada jauh i dah kena ready la bila dengar bunyi2 tu kan..then diaorg terus berarak ikut kitaorg ke pelamin..stay bersilakt karpet di sebelah pelamin, then ada 2 org budak bersilat kt depan pelamin..interesting :) tak pernah i bayangkan ada org bersilat depan i masa i bersanding sbb mula2 ingat kompang je kan..lama jugak la diaorg main gendang seruling tu semua..dekat sejam lebih jugak..

utk B2B sekitar Kedah, ni number Pak Teh Kompang - 0134132906. bai!

2 comments:

umairah said...

best dgr dorg main gendang seruling tu suma,kn.. mse wedding sy dlu pn ada.. tau2 je ada.. atuk kot yg carikn.. ^-^

Anonymous said...

bkn seruling tp serunai

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com